En ny midtukekamp i Copa del Rey venter for Barcelona, når laget drar til Andalucía for å møte Sevilla.
Det var alt annet enn sikkert at regjerende cupmester Barcelona skulle ha mulighet til å forsvare de firedoble triumfene i Copa del Rey for en uke siden. I tillegg til å tape første kamp hersket det stor tvil rundt Chumi sin karantene, og hvorvidt stopperen hadde vært spilleberettiget i første kamp. En bekreftelse på sistnevnte og en ny snuoperasjon senere, er Barcelona i god posisjon til å gå hele veien — slik ingen har gjort oftere enn katalanerne

Drømmemotstanderen til Messi

Barca trakk tøffest antatt motstander i Sevilla, noe som virker noe typisk Barcelona, men det er stor grunn til optimisme: Ingen lag har sluppet inn flere mål scoret av Lionel Messi enn det Sevilla har. På 35 kamper mot de hvite har Messi scoret 32 mål, noe som gir et målsnitt på 0.91 mål per kamp. Legger vi til 14 målgivende pasninger ender snittet på 1.31 målpoeng per kamp.
Messi startet også søndagens kamp mot Leganés på benken, og det virker som Valverde ønsker at Messi skal være i tipp topp form i morgendagens oppgjør. I en sesong hvor verdens femte beste fotballspiller har scoret i snitt hvert 77. minutt, og står med 39 målpoeng på 24 kamper (25 mål, 14 målgivende, 1.63 i snitt) er det all grunn til å skjelve i de hvite shortsene i morgen om man er fra Andalucía.

Sevilla sin sesong

Sevilla har på sin side slått Villanovense (1–0 sammenlagt) og Athletic Bilbao (3–1 sammenlagt) på sin vei til kvartfinalene. Med Bilbao sin svake form i år har dette vært oppskriftsmessig uten å imponere særlig av Sevilla — noe som også kan sies om Barcelona sin prestasjon i cupen.
Etter å lenge ha vært i toppen av La Liga har Sevilla sakket akter ut, og ligger i skrivende stund 13 poeng bak Barcelona. De er også videre i Europa League etter å ha vunnet sin gruppe, og kjemper på lik linje med Barca på tre fronter.

Foreløpig ingen tropp

I skrivende stund vites det ikke hvilke 18 spillere Valverde tar med seg sørover. I går, mandag, var B-lagsspillerne Iñaki Peña, Miranda, Riqui Puig og Ballou med på førstelagstrening. Laget vil ha én trening til i kveld, 18.00, rett etter Valverdes pressekonferanse 17.00, før laget drar til Sevilla i morgen. Trolig får vi flere indikasjoner på troppen da.

Kampfakta

Hvem: Sevilla FC — FC Barcelona
Hva: Copa del Rey, første kvartfinale
Hvor: Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla
Når: Onsdag 23. januar, kl. 21:30