Barcelona går nå inn i en uke med tre hjemmekamper på rad; Eibar, Levante og Leganés. I morgen er det Eibar som tar turen til Camp Nou.
Barcelona gikk på et overraskende tap i midtuken borte mot Levante i Copa del Rey. Mange nøkkelspillere ble hvilt, men det var likevel en prestasjon som var langt under forventning. Lionel Messi var en av dem som fikk hvile i midtuken og man skal nok ikke se bort ifra at vi får se en påtent argentiner søndag kveld. Messi kan nemlig score sitt ligamål nummer 400 for Barcelona da Eibar gjester Camp Nou i morgen. Han står for øyeblikket med 399 scoringer. Messi er også den i La Liga som har scoret mest mot Eibar med sine tolv scoringer mot laget fra Baskerland.
Eibar befinner seg for øyeblikket på 13. plass i La Liga. De har riktignok opplevd en liten formsvikt i det siste og har ikke klart å vinne på sine seks siste kamper. Bemerkelsesverdig nok har samtlige av de fem siste kampene endt uavgjort. Deres siste seier kom 24. november på hjemmebane mot Real Madrid. Resultatet ble 3-0.

Lagnyheter

Valverde har tatt ut følgende tropp til kampen mot Eibar: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Cillessen, Lenglet, Murillo, Jordi Alba, S. Roberto, Aleñá og Vidal. Det betyr at Rafinha, Samper, Umtiti og Vermaelen mister kampen som følge av skader. Malcom er utelatt fra troppen av taktiske årsaker.
For gjestene er det tre spillere som vil miste kampen som følge av skader: Ivan Ramis (midtstopper), Jordi Calavera (høyreback) og Pedro León (høyreving).

Siste fem kamper i La Liga

De siste fem kampene mellom Barcelona og Eibar i La Liga har endt følgende:
Eibar – Barcelona: 0-4 (2015/2016)
Eibar – Barcelona: 0-4 (2016/2017)
Barcelona – Eibar: 4-2 (2016/2017)
Barcelona – Eibar: 6-1 (2017/2018)
Eibar – Barcelona: 0-2 (2017/2018)

Kampfakta

Hvem: FC Barcelona — Eibar
Hva: La Liga, runde 19
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Søndag 13. januar, kl. 18.30