Søndag kveld er det duket for den første kampen i 2019 da Barça reiser til Madrid for å møte et høytflyvende Getafe.
Barcelona spilte sin siste kamp før juleferien den 22. desember hjemme mot Celta Vigo. Da ble det en solid 2-0 seier. Siden den tid har samtlige spillere hatt juleferie. De fleste spillerne var tilbake i trening den 30. desember, mens noen av de sør-amerikanske spillerne fikk en noe utvidet ferie. Barça har virkelig begynt å finne flytsonen i ligaen og står med 13-0 i målforskjell på de siste fire kampene. Offensivt har laget sprudlet. Messi står med hele seks mål og tre assists på sine siste tre kamper. Ousmane Dembélé har også begynt å vise hvorfor Barcelona betalte 105 millioner euro for hans tjenester. Han står med tre mål og én assist på de siste fire kampene.
Getafe har på sin side overprestert i La Liga så langt og befinner seg på en sterk 7. plass. Laget fra Madrid er ubeseiret på sine seks siste kamper, og har ikke tapt på hjemmebane siden begynnelsen av november. Getafe skal derfor ikke tas lett på og Barça-spillerne må levere en god forestilling dersom de tre poengene skal tas med hjem til Catalonia.

Lagnyheter

Valverde har tatt ut følgende tropp til kampen mot Getafe: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Cillessen, Malcom, Lenglet, Murillo, Jordi Alba, S. Roberto, Aleñá og Vidal. Det betyr at Umtiti, Vermaelen, Samper og Rafinha alle mister kampen som følge av skader. Munir har blitt utelatt fra troppen av taktiske årsaker.
Getafe har på sin side kun to mann som mister kampen som følge av skader; Amath Ndiaye (ving) og Markel Bergara (defensiv midtbane).

Siste fem kamper mot hverandre

De siste fem kampene mellom Getafe og Barcelona i La Liga har endt følgende:
Barcelona – Getafe: 6-0 (2014/2015)
Getafe – Barcelona: 0-2 (2015/2016)
Barcelona – Getafe: 6-0 (2015/2016)
Getafe – Barcelona: 1-2 (2017/2018)
Barcelona – Getafe: 0-0 (2017/2018)

Kampfakta

Hvem: Getafe CF — FC Barcelona
Hva: La Liga, runde 18
Hvor: Coliseum Alfonso Pérez, Getafe, Madrid
Når: Søndag 06. januar, kl. 20.45