Barcelona har en fin mulighet til å avslutte året med stil når Celta Vigo i morgen inntar Camp Nou.
Barcelona har en alle tiders anledning til å starte 2019 slik de ofte starter nye år — på toppen av La Liga. Med tre poeng ned til Sevilla og Atlético Madrid holder det med ett poeng for å klare nettopp dét. Skjønt de blårøde ønsker helst å avslutte 2018 med seier mot en overkommelig motstander.
Celta Vigo har for vane å spille tøft mot topplagene i La Liga, skjønt poengene de stjeler kommer som regel hjemme på Balaídos. Miguel Cardoso har heller ikke fått laget til å spille opp mot det potensialet vi har sett tidligere sesonger, og laget ligger på en tiendeplass i La Liga. Celta har også kun tatt 38% av poengene sine på bortebane i år. Alt ligger til rette for at Barcelona skal kunne avslutte året med tre poeng — om de tar oppgaven seriøst.

Se opp for Aspas

Selv om Celta Vigo ikke har startet sesongen forrykende har Iago Aspas levert som vanlig. Den spanske landslagsspissen har scoret ti mål i årets La Liga — kun Cristian Stuani og Luis Suárez (begge elleve) har scoret flere blant vanlig dødelige. Barcelona bør derfor holde et øye med sin nest mest målfarlige konkurrent i morgen.
Skjønt Aspas er ikke alene om å score mål for Celta Vigo. Laget fra Galicia er overraskende nok det tredje mest målfarlige laget i La Liga med sine 28 mål, kun bak Sevilla (29) og Barcelona (46). Problemet er at man også har sluppet inn 24 mål, som har resultert i en foreløpig tiendeplass på tabellen. Vi kan trolig vente oss en målrik affære i morgen.

Skader

Samuel Umtiti, Vermaelen og Rafinha er fremdeles ute med skade for Barcelona. Malcom, Sergi Roberto og Sergi Samper var heller ikke med på kveldens trening grunnet skadeopptrening.
Troppen Valverde har tatt ut til kampen består av ter Stegen, N. Semedo, Piqué, Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, Dembélé, Cillessen, Lenglet, Jordi Alba, Aleñá, Vidal, Miranda og Chumi.
For Celta sin del står David Junca over kampen grunnet suspensjon. Resten av laget virker å være skadefritt.
Hvem: FC Barcelona — Celta de Vigo
Hva: La Liga, jornada 17.
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Lørdag 22. desember, Kl: 18:30
Hvordan: Strive