I morgen er det duket for storoppgjør i Champions League, når Tottenham kommer på besøk på Camp Nou.
Mange sirklet nok rundt morgendagens kamp i kalenderen når Champions League-oppsettet ble spikret. På tross av en tøff gruppe med Inter som tredjeseedet lag forventet mange at Barcelna og Tottenham skulle gjøre opp om gruppeseieren — kanskje til og med i siste kamp på Camp Nou i morgen. Slik ble det ikke, da Barcelona allerede har sikret seg gruppeseieren.
Istedenfor er det Tottenham og Inter som skal gjøre opp om andreplassen og videre deltagelse i Champions League, eller tredjeplassen som gir Europa League-spill. Man kunne kanskje trodd at Inter har den enkleste oppgaven, da de tar fatt på gruppejumbo PSV Eindhoven. Skjønt med et skadepreget Barcelona uten noe å spille for kan Tottenham ha det greieste utgangpunktet av de to.
Barcelona har flere viktige spillere på skadelisten, og kunne trengt å rotert på laget, for å fokuere på en historisk jevn La Liga frem mot jul. Valverde bekreftet i dag på pressekonferansen at det blir endringer i laget.

— Det blir garantert noen forandringer. Flere spillere trenger hvile, og vi hadde en tøff kamp på lørdag. Tottenham kommer garantert til å stille med sine beste spillere, og det er ikke noe vi kan gjøre noe med. Flere av spillerne (våre) sliter med ubehag, og det er noe vi må ta i betraktning.

Det store spørsmålet er om Messi blir hvilt. I tillegg har spillere som Alba og Rakitic spilt mye i det siste, og er også kandidater for benken mot Tottenham. Skjønt de fremmøtte reporterne fokuserte åpenbart på Messi.

— Etter å ha vært uten han i flere kamper nylig vet jeg ikke om vi kommer til å spille han i to kamper på tre dager. Men Luis Suárez kommer garantert ikke til å spille.

Etter ytterligere pres fra reporterne om Messi svarte Valverde kaldt at «Jeg vil informere dere om 24 timer når jeg annonserer laget.»
Uttalelsene bør være en positiv indikasjon for spillere som Dembélé, Aleña, og Miranda. Førtnevnte har vært i medienes søkelys i det siste, men hadde en god kamp på lørdag mot byrival Espanyol, og noterte seg for både mål og målgivende. De to sistnevnte ville fått verdifull matching på høyeste nivå i sin utvikling.

Troppen

På kveldens siste trening før kampen i morgen fikk Arthur grønt lys, og blir siste tilskudd i en 19-mannstropp. Det betyr at en i troppen ser kampen fra tribunen. Den fullstendige troppen består av Ter Stegen, Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Cillessen, Lenglet, Jordi Alba, Munir, Vidal, Vermaelen, Aleñá og Miranda.
Sergi Samper, Malcom, Sergi Roberto og Umtiti ser alle kampen fra tribunen grunnet skader. Verdt å merke seg er at Aleñá vil bruke draktnummer 26 i morgen, da man ikke kan endre trøyenummer underveis i Champions League.
Spurs på sin side har med seg følgende tropp til Barcelona: Hugo Lloris, Paulo Gazzaniga, Michel Vorm, Danny Rose, Ben Davies, Kyle Walker-Peters, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Eric Dier, Harry Winks, Moussa Sissoko, Dele Alli, Oliver Skipp, Lucas Moura, Christian Eriksen, Erik Lamela, Heung-min Son, Harry Kane og Fernando Llorente.

Kampfakta

Hvem: FC Barcelona — Tottenham Hotspur
Hva: Champions League, gruppekamp 6
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Tirsdag 11. desember, kl. 21.00