I kveld møtes FC Barcelona og OGC Nice til vennskapskamp.
Lagene har ikke spilt mot hverandre på over 40 år. De to eneste gangene klubbene har møttes var i utslagsrundene i Fairs Cup — dagens Europa League — i 1/16-finalen. Barcelona måtte reise hjem fra den franske rivieraen mørbanket, etter å ha tapt 3-0 for franskmennene, 19. september 1973. Dermed måtte Barca virkelig tråkke til i returkampen på Camp Nou. Selv om Barca vant den kampen — spilt 3. oktober — 2-0, holdt ikke seieren til avansement, og katalanerne måtte ta til takke med en tidlig exit.
Når lagene møtes på ny er Barcelona store favoritter mot laget som ligger på en delt 138. plass på UEFAs ranking over klubblag i Europa. Barcelona ligger på andreplass, bak erkerival Real Madrid. Skjønt den mindre alvorlige, og mer vennskapelige rammen rundt kampen vil nok gjøre sitt på å dempe presset på hvert av lagene. Begge lagene ønsker nok å benytte kampen til å prøve ut forskjellige spillere før de to seriestartene. Nice og Lige 1 begynner allerede neste helg, mens Barcelona og La Liga først begynner om tre uker.

Et ønske om forbedring

Fjorårssesongen endte ikke som forventet for den franske klubben. Med et ungt lag konstant plaget med skader, og stadig sterkere motstand, endte laget opp med sek seire, tolv uavgjort og tjue tap, på den siste trygge plassen — kun to fattige poeng over nedrykk.
Selv om laget til slutt unngikk nedrykk ble sesongen en gedigen nedtur, etter å ha endt på fjerdeplass året før, ved å markere seg som et gjennombrudd i Ligue 1. Det medførte også at laget fikk spille Europa League i fjor. Da endte det motsatt enn for snart 41 år siden, og Nice måtte se seg slått av Apollon fra Kypros i 1/16-delsfinalen.

Et prosjekt i skyggen av topplagene

Forrige sesong er allerede glemt av klubbpresident Jean-Pierre Rivere, og resten av styret. Skal vi tro presidenten har laget utviklet seg mye de siste fem årene. Klubben fortsetter å produsere gode, unge spillere, etter langsiktig spillerutvikling, og at klubbens spillere hele tiden er ettertraktet av større klubber er et bevis på kvaliteten i klubbens arbeid. I sommer gikk keeper David Ospina til Arsenal, og med andrevalget Joris Delle langtidskadet må klubben finne en ny keeper snarest. Heldigvis har klubben klart å holde på en rekke nøkkelspillere og unge talenter.
Men presidenten vet hvilke utfordringer klubben venter, dersom de på nytt skal kjempe seg til en plass i toppen av fransk fotball, sammen med Monaco — det andre laget fra rivieraen, og hovedrival — mektige PSG, og andre topplag som Olympique Marseilles og Lyon.
At Nice møter et lag i topp europeisk klasse, i Barcelona, kan derfor bli en god prøvelse for laget, som har en lang og tøff sesong i vente.
Kampen spilles på Allianz Riviera i kveld, klokken 20.45.