I morgen tar Barcelona turen til Madrid for å møte serietreer Atlético. I en jevn La Liga bør Barcelona vinne for å holde unna for lagene som jager rett bak.
Etter det som har vært, med norske øyne, en god internasjonal pause, er La Liga endelig tilbake denne helgen. Rundens oppgjør får vi servert rett etter Tippeliga-dramaet er ferdig i morgen 20:45 fra Wanda Metropolitano Atlético er et tøft lag å spille mot, spesielt i Madrid, og Barca må spille på øverste hylle skal de slå de rødhvite i morgen. Det har de dog for vane å gjøre, for sist Barcelona tapte en La Liga-kamp for Atlético var helt tilbake i Februar 2010.
Av de åtte bortekampene som har gått siden da har Barcelona vunnet fem, og spilt uavgjort tre ganger. I samme tidsrom har Barcelona også slått ut Atlético to ganger i Copa del Rey, med seier i en av de to bortekampene i dobbeltoppgjørene. Atlético har på sin side overrumplet Barcelona to ganger i Champions League, begge ganger i kvartfinalene (2014, 2016) — hvor de vant begge kampene på eget gress. Med andre ord er det historiske overtaket til Barcelona ganske stort, ihvertfall i spanske turneringer.

Tre poeng ned til femteplassen

En av de store overraskelsene i årets La Liga er hvor mange poeng topplagene har avgitt allerede. Den dårlige trenden krvde sitt første offer da Julen Lopetegui fikk sparken som Real Madrid-trener etter El CLásico. Ernesto Valverdes prestasjoner er også under lupen hos mange, da skuffelsen er stor for at Barcelona ikke har klart å distansere de andre lagene bak seg på tabellen, gitt alle poengtapene. Situasjonen gjør at Barcelona med tap kan rykke helt ned til fjerdeplass (teoretisk sett femteplass, hvor Espanyol ligger tre poeng og fjorten plussmål bak, skjønt dette er lite trolig).
Selv med poengdeling kan både Alavés (spiller borte mot Leganes i skrivende stund) og Sevilla (Valladolid hjemme, søndag) gå forbi Barcelona, da begge lagene ligger kun ett poeng bak — noe Atlético også gjør, med dårligere målforskjell enn Barcelona. Den evige rival, Real Madrid, ligger fire poeng bak, og skal ut mot Eibar i Baskerland i morgen 13:00.

Troppen

Ernesto Valverde tar med seg 18 mann til Madrid, som betyr at ingen spillere vil se kampen fra tribunen i morgen. Der finner vi ter Stegen, Cillessen — Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Umtiti — Busquets, Sergi Roberto, Arthur, Rafinha, Vidal, Aleñá — Suárez, Messi, Dembélé, Malcom og Munir.
Denis Suárez er frisk men utelatt av taktiske årsaker, mens Coutinho, Rakitic og Vermaelen pleier sine respektive skader.
Atlético har ikke publisert sin tropp i skrivende stund.
Hvem: Atlético Madrid — FC Barcelona
Hva: La Liga, jornada 13
Hvor: Wanda Metropolitano, Madrid
Når: Lørdag 24. november, kl. 20:45.