Egenskapen til å kunne vinne på dårlige dager er en kjent klisjé fra fotballverdenen, men i dag var akkurat det tilfellet for et tafatt og uinspirert Barcelona.
Hjemmelaget fra Madrid gikk ut i høyt press fra start av, noe som er blitt et vanlig syn mot Barcelona i de siste sesongene. Etter å ha ridd av presset tok Barcelona mer og mer kontroll over kampen og etterhvert åpnet det seg enorme rom bak Rayo-forsvaret. Det gjorde at Barça kunne benytte seg av den den enkle oppskriften med Alba sin velkjente fantomspurt inn bak forsvaret, etterfulgt av en nydelig gjennombrudspasning i luften. Venstrebacken venter og venter til hjemmelagets forsvar har styrtet inn foran målet før han enkelt kan trille ballen 45 grader ut til Suárez, som for jobben med å sette ballen i målet foran den store veggen på Vallecas.
Men de hvite og røde fra Madrid våknet virkelig etter det tidlige målet, noe som første til flere store sjanser i deres favør. Etter et par gode forsøk måtte ter Stegen se seg slått etter at ballen dundret inn via stangen som følge av en skikkelig kanon fra hjemmelagets Pozo.
I andre omgang tok Rayo virkelig grep om kampen, mens Barcelona halset etter. Etter knappe timen fikk hjemmeleget igjen uttelling for den offensive innstillingen. Slapt forsvarspill førte til at innbytter García enkelt kunne sette ballen i det åpne målet etter at ballen hadde gått via stolpen. Valverde hev innpå Dembélé, Vidal og Munir tidlig i omgangen. Til tross for at byttene ikke hadde noen særlig positiv effekt, maktet Suárez og co. på utrolig vis og snu det helt i sisteliten. En herlig halvsprett-avslutning fra Dembélé som snek seg mellom flere par bein, sikret balanse i regnskapet etter 87 minutter. Rett etter at kamp-uret hadde pasert 90 minutter dukket El Pistolero opp på ordentlig målsnik-vis på bakerste stolpe og skled inn 2-3-målet.

Vurderingene

Ter Stegen 3: Den sympatiske tyskeren sliter litt med å få utspillene til å sitte innledningsvis og det ser nærmest ut som lasersiktet har fått seg en aldri så liten kilevink. Til tross er at som vanlig god i igangsettings-fasen rundt boksen. Kan ikke klandres for noen av de to målene. I tillegg hadde nok målvakten håpet på mer hjelp til å stoppe skuddet fra sine kollegaer på det første målet, samt sikring av sonen foran første stolpe på det andre.
Roberto 3: Mange gode bidrag fra La Masia-gutten i dag. Sliter litt inledningsvis med å bryte gjennom på høyresiden sammen med Rafinha, men får etterhvert større rom å boltre seg i. Blir ved et par anledninger avslørt på det defensive og har hoftefeste på den første store Rayo-sjansen som fort kunne endt i mål. Noen vil nok også si at han kunne gjort en bedre jobb med å stoppe skuddet på det første 1-1-målet. Varter opp med en nydelig assist på det avgjørende 2-3-målet.
Piqué 4: Piquenbauer spiller en solid kamp til tross for den kollektivt svake defensive innsatsen. Tar ansvar i dårlige perioder og spiller jevnt over en god kamp. Noterer seg også for assisten på Dembélé sitt mål.
Lenglet 2: Franskmannen har vært svært god i Umtiti sitt fravær, men i dag har han mye å gå på. Sammen med Piqué havner han i mange vanskelige situasjoner som følge av Rayo sin kontringstyrke, spesielt i andre omgang. Er slapp i forsvarspillet på det andre målet der han ikke kommer seg tidlig nok inn i første sone for å forsvare innlegget. Pådrar seg også et særdeles unødvendig kort etter drøye kvarteret, noe som gjør at han må spille passivt resten av kampen.
Alba 4: Fyker opp og ned venstresiden som den Duracell-kaninen han er. Nydelig assist til Suárez på det første målet etter en merkevare-spurt i bakrom av spanjolen. Også mange gode iniativ i kombinasjonspillet langs sidelinjen. Har til tider problemer med å hamle opp Emberba defensivt, men spiller i alt en god kamp.
Rakitic 3: Kroaten varter opp med en ordentlig lekkerbisken på det første målet. Rayo-forsvaret kan ikke gjøre annet enn å stå og se på når 40-meterspasningen flyr over hodene deres og lander i beina på Alba i forkant av 0-1-målet. I resten av kampen sliter han med å gjøre seg markant og blir i likhet med mange andre tuvnget til å spille mange pasninger hjemover.
Busquets 3: Ikke noen spesielt god kamp i dag etter hans egne standarder av mannen fra Sabadell, men havner i likhet med Piqué og Lenglet i mange vansklige situasjoner i løpet av Barcelona sine dårlige perioder. Har en del sjeldne slurvefeil og sliter som de fleste andre med å få kontroll på det overrumplende hjemmelaget i andre omgang.
Arthur 3: Brassen er slik vi er blitt vant til – kald og rolig. Har mange gode involveringer og ønsker ball i beina, men desverre er han ikke like god som han har vært de siste kampene og det er tydelig at det er noe som mangler litt i dag. Blir noe overraskende tatt av halveis ut i andre omgang.
Rafinha 3: Viser at han virkelig ønsker, men sliter med å få vist seg frem i siste tredjedel av banen. Har en del gode kombinasjoner med Roberto, til tross for at det ikke ender i noe spesielt. Får en stor mulighet tidlig i andre omgang etter et nydelig timet løp. Blir byttet tidlig ut.
Suárez 5: Ingen kan stoppe El Pistolero om dagen! Jobber knallhardt og er smart i boksen når han får stå aleine på det første målet. Er nære ved å sette et spektakulært mål mot slutten av første omgang, men ballen går stolpe ut etter skuddet på ett-touch. Dukker opp som den målsniken han er på bakerste stolpe og sklir inn 2-3-målet på overtid.
Coutinho 2: Som så mange andre i dag får han det ikke helt som han vil. Sliter med å få kobinasjonsspillet til å sitte slik som det pleier. God til å skape rom for Alba ved å trekke med back inn i banen. Desverre blir det mange balltap og bare nesten for brassen. Blir tatt av banen omtrent halveis ut i andre omgang.

Innbyttere:

Dembélé 2: Virker veldig nervøs etter innhoppet rett etter pause og har mange slurvete pasninger. Vil mye, men de fleste av innleggene går dessverre i første-forsvarer. Nydelig halvsprett-avslutning på det ekstemt viktige 2-2-målet.
Vidal 2: Jobber steinhardt etter innhoppet, men klarer ikke å utrette noe spesielt og virker tid tider veldig overtent.
Munir 2: Kommer inn samtidig som Vidal og får den samme, vanskelige jobben med å utrette noe. Får ikke til noe nevneverdig utenom en nydelig stikker til Suárez.