Etter 5-1 seieren mot Real Madrid i forrige seriekamp drar Barça nå til Madrid for å spille mot nyopprykkede Rayo Vallecano.
Etter en litt turbulent periode har Barcelona virkelig funnet flytsonen med seire over Sevilla (4-2), Inter Milan (2-0) og Real Madrid (5-1), selv uten en skadet Lionel Messi. Barça ligger på 1. plass i La Liga, men kan bli tatt igjen av Atlético Madrid som spiller tidligere på dagen mot CD Leganés. En seier mot Rayo Vallecano vil derfor være viktig for å beholde førsteplassen på tabellen.
Rayo Vallecano rykket opp fra Segunda i fjor, men har så langt ikke klart å overbevise i Spanias øverste divisjon. Madrid-laget ligger på en skuffende 19. plass i La Liga, og har kun vunnet én kamp i alle turneringer denne sesongen. Seieren kom borte mot nyopprykkede SD Huesca i en kamp som endte 1-0. Rayo Vallecano er derfor en klubb som desperat trenger poeng, hvis de skal ha noen sjanse om å holde seg i La Liga denne sesongen.

Lagnyheter

Valverde har tatt ut følgende tropp til kampen mot Rayo Vallecano: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Rakitic, Sergio Busquets, Coutinho, Arthur, Luis Suárez, Dembélé, Rafinha, Cillessen, Lenglet, Jordi Alba, Munir, Sergi Roberto, Vidal, Aleñá og Chumi.
Messi og Umtiti er begge tilbake i trening, men er ikke klare for å spille kamp enda. Samper og Vermaelen mister også kampen som følge av skader. Denis Suárez og Malcom er ikke tatt ut i kamptroppen av andre årsaker.
Rayo Vallecano har ikke offentliggjort sin kamptropp enda, men det er ventet at manager Michel ikke vil gjøre noen store endringer fra laget som har spilt de siste kampene. Tito (høyreback) og Gorka Elustondo (defensiv midtbane) er begge skadet og mister kampen.

Siste fem kamper mot hverandre

De siste fem kampene mellom Rayo Vallecano og Barcelona i La Liga har endt følgende:
Barcelona – Rayo Vallecano: 6-0 (2013/2014)
Rayo Vallecano – Barcelona: 0-2 (2014/2015)
Barcelona – Rayo Vallecano: 6-1 (2014/2015)
Barcelona – Rayo Vallecano: 5-2 (2015/2016)
Rayo Vallecano – Barcelona: 1-5 (2015/2016)

Kampfakta

Hvem: Rayo Vallecano — FC Barcelona
Hva: La Liga, runde 11
Hvor: Campo de Fútbol de Vallecas, Madrid
Når: Lørdag 03. november, kl. 20.45