Begge lag har slitt i sesongen. Begge lag mangler sine storscorere. Begge lag kommer til å gjøre alt for å vinne.
Om mindre enn 24 timer er det klart for årets viktigste hjemmekamp på Camp Nou. Den evige rival, Real Madrid, kommer hjem på besøk til 99 354 katalanere, i en kamp verken av lagene har råd til å tape. Det er første stikk i innbyrdes oppgjør, noe som har vist seg å være viktig tidligere. I tillegg er begge managerene under press til å prestere. Lopetegui har fått en start som har vært alt annet enn god i Real Madrid, og han har vært ryktet til å være på vei ut dørene en stund nå. På tross av Madrid sin dårlige form har ikke Barcelona klart å rykke skikkelig fra rivalen på tabellen, og på tross av gode kamper mot Tottenham, Sevilla og Inter nylig kommer Barcelona inn til kampen med flere spørsmålstegn.
Valverde har lagt om til 4-3-3 denne sesongen, og har fått en revitalisert midtbane etter at Arthur har vist seg om et klart førstevalg ved siden av Rakitic. Likevel har Barcelona tapt poeng, og kanskje viktigere, slitt med å underholde skikkelig. Mens klubben har gått ut og sagt seg fornøyd med Valverdes prestasjoner ulmer det fremdeles rundt baskeren. Et tap i morgen vil igjen sette press på Valverde, og sette fart på ryktene. Med seier — spesielt en overbevisende en — vil Txingurri og co få bedre arbeidsvilkår i nærmeste fremtid.

Ronaldo og Messi for Mariano og Rafinha

For første gang siden 2007 går et El Clasico uten verken Messi eller Ronaldo, og sistnevnte var en av to sjokkavganger hos Madrid i sommer. Tidlig så det ut som Bale og Benzema fint skulle klare å gjøre opp for målene til Ronaldo, men de siste kampene har Madrid slitt med å score mål — selv mot veldig mye svakere motstand. Den eneste forsterkningen i angrep er Mariano. Den tidligere akademispilleren, har (ennå) ikke vist seg å være løsningen på problemet.
Lionel Messi er som kjent ute med brudd i armen, og ser nok kampen ‘ring-side’ med sønnen Thiago. Da Messi gikk ned for telling svarte laget med å fullføre utklassingen mot Sevilla. Den første 90-minutteren uten Messi kom på onsdag, hjemme mot Inter — en kamp Barcelona vant kontrollert. Valverdes mål om å dominere midtbanen skjedde med Rafinha som erstatter for Messi, og spansk-brasilianeren starter trolig også i morgen.

Skader og suspensjoner

Det største fraværet i morgen er naturlig nok Messi. I tillegg er stopperkjempen Samuel Umtiti ute med en kneskade, og hans naturlige erstatter Vermaelen er ute med en hamstring. Barcelona har ingen spillere ute med suspensjon. Valverde har tatt ut følgende 19 til kamptroppen. Ter Stegen, Semedo, Piqué, Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Coutinho, Arthur, Suárez, Dembélé, Rafinha, Cillessen, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, Munir, Sergi Roberto, Vidal, Chumi. En av disse må da se kampen fra tribunen.
For Real Madrid er Dani Carvajal tilbake i lett trening, og rekker ikke kampen i morgen. Marcelo har også slitt med en ankelskade, men er forventet å starte i morgen. En som også rekker kampen, om han blir kalt opp, er Vinicius Junior, som fikk rødt kort for Real Madrid Castilla sist helg. Madrid anket saken, og den unge angriperen har fått grønt lyst til å spille i morgen. Madrid sin tropp har ikke blitt offentliggjort ennå.
Hvem: FC Barcelona – Real Madrid C.F.
Hva: La Liga, jornada 10
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Søndag 28. oktober, kl. 16:15