For første gang siden 2007/2008-sesongen er Leo Messi ikke disponibel til El Clásico. Det betyr at Barça sine formspillere virkelig må levere varene på søndag. Her er spillerne som virkelig har klart å spisse formen til søndag.
Etter å ha avsluttet rekken på fire ligakamper uten seier med å vinne mot Sevilla forrige helg, samt seier i Mesterligaen mot Inter, har Barça virkelig begynt å samle momentum til søndagens oppgjør. Ernesto Valverde har benyttet det tette kampprogrammet til å prøve ut forskjellige startellevere og flere spillere har omsider virkelig begynt å finne godformen.

Tallenes tale

Ved å gå over Blaugranas vurderinger over de siste fire kampene får vi en pekepinn på hvem formspillerne er. De fire kampene med i vurderingen er: Inter (H), Sevilla (H) og Valencia (B) og Spurs (B). For å være aktuell må spilleren ha vært involvert i minst tre av de fire kampene.
De fem beste Barça-spillerne i form av gjennomsnittlig karakter de siste fire kampene (basert på Blaugranas vurderinger) er:
1. Jordi Alba (4.75)
2. Arthur (4.75)
3. MAtS (4.5)
4. Sergio Busquets (4.5)
5. Luis Suárez (4.5)
NB! Messi er ikke inkludert på listen ettersom han er udisponibel til kampen.
Ikke overraskende finner vi Alba og Arthur på toppen, som begge har vært ekstremt gode denne sesongen, men spesielt den siste drøye måneden. Rett under de to finner vi ter Stegen, Busquets og Suárez. Sistnevnte har virkelig funnet tilbake til formen etter en svak sesongstart, noe som kan vise seg å være helt avgjørende for utfallet i El Clásico. Busquets og ter Stegen har også begge vært stabilt gode over lang tid og er begge nøkkelspillere dersom Los Blancos skal beseires atter en gang.
Synes du at listen er reprasentativ for lagets formspillere til søndagens kamp?