Det virket endelig til å klaffe for den franske vingen, men nå er han tilbake på benken. Hva har skjedd med Ousmane Dembélé?

Må stå over el clásico.

Dembélé blir trolig å finne på benken (eller på tribunen) mot Real Madrid på søndag. Det var så og si en merkelig ting å se for seg tidligere i sesongen da han spilte som en av de beste i verden. Selv om Messi ikke hadde blitt skadet hadde nok franskmannen startet kampen mot Real Madrid sammen med Suárez. Nå ser det ut som det blir Coutinho, Suárez og Rafinha. El Clásico er alltid en spesiell kamp og også en mulighet for en spiller til å virkelig markere seg. Til å bevise for alle at man faktisk er så god som ryktet har det til og at en god form ikke bare er midlertidlig. Det hadde Ousmane Dembélé trengt akkurat nå.

Tilbake til start

Etter å ha satt fyr på sesongen med flere kamper på rad med scoring, er Dembélé nå tilbake til forrige sesong som ble hindret av en lang skade og mange tanker og rykter. Håpet var at han endelig hadde funnet sin plass i troppen. Var nervøsiteten av å være den neste store stjernen borte? Det kunne se slik ut når han bare spilte bedre og bedre. Dembélé lå på et mål per kamp i snitt etter at Robert Fernández og Eric Abidal hadde tatt en alvorsprat med han. Han fikk dietten i orden og ble forsikret om at klubben har tålmodighet. På banen så han blidere ut og så ut til å finne en god rytme med spesielt Messi.
Til tross for den første sesongen hvor han bare spilte en håndfull kamper var det spekulasjoner i overgangsvinduet at Barcelona var villige til å lytte til bud på Dembélé – alle mente at det var tull. Aldri kom Barcelona til å kvitte seg men en ung spiller som har kostet såpass mye. Hvis det viser seg at Ousmane faktisk har problemer med rutiner og generell profesjonalitet, bør ikke Barcelona kvitte seg før det blir en total fiasko? Han spiller ikke og er ofte en ubenyttet reserve. Han burde jo spille siden han er så god, men det er Valverde som ser han på hver eneste trening. Det hjelper ikke på sjansene til det unge franskmannen hvis han fortsetter å komme for sent til kampene heller.