Champions League var tilbake på Camp Nou, dessverre uten Lionel Messi. Valverde byttet flere spillere fra sist kamp, og blant annet var Rafinha inne fra start. Det skulle vise seg å ikke bli så dumt.

Vaklende start, men så ble det fart

Barca startet noe vaklende, ble presset høyt i banen av et aggressivt Inter, men stod i mot de første bølgene. Deretter tok hjemmelaget mer og mer kontroll over midtbanen ved hjelp av en strålende Arthur og en glimrende Busquets. Etter drøye halvtimen finner Suárez frem sin egen highlight-reel og fløtepisker en kremete lekkerbisken av en gjennombruddschip til en fremadstormende Rafinha som bare setter dansefoten frem og det står 1–0 på Camp Nou til stor jubel. Vakker scoring, pirrende deilig assist. Resten av omgangen kontrollerte katalanerne uten store bekymringer.

Andre omgang merkverdig lik den første?

Andre omgang starter i grunnen nøyaktig som den første, med et høyt og hektisk Inter-press som nesten setter Barca i trøbbel. Heldigvis slipper de også denne gangen unna uten baklengs og når Inter tar et hvileskjær for å trekke pusten tar Arthur, Alba, Busquets og co. fullstendig over matchen og styrer den med jernhånd kampen ut. Det noe B-pregede mannskapet til Valverde spiller godt, står godt organsiert og vinner fullt fortjent 2–0 etter at Rakitic bråsnekrer en villa og leverer nøklene til Alba som sniker seg gjennom, holder unna monsteret Skriniar og feier kula i lengste. Vakkert, fortjent, og velsmakende tre poeng.

Vurderingene

Ter Stegen 4: Er litt ustø med pasninger i starten av kampen og virker kanskje noe ufokusert til å begynne med. Tar seg flott inn og leverer noen glimrende redninger. Blir heldigvis ikke satt på altfor store prøver.
Roberto 3: Sheike-drømme-knuseren fra La Masia får starte på høyrebacken i kveld og gjør seg ikke bort. Spiller en finfin kamp og leverer til godkjent.
Piqué 4: Piqué har satt bekymringsrynker i selv de glatteste Culé-panner med sitt manglende fokus denne sesongen, og heldigvis fortsetter han formstigningen vi har sett de siste ukene, i kveld. Går i duellene med en herlig pondus, timer det meste spot on og er rett og slett dritlei å spille mot i kveld for Icardi og co.
Lenglet 4: Franskmannen har vært forfulgt av uhell til nå i sesongen, men i kveld er han tidvid meget solid. Ikke bare ruver han i lufta som selveste Mini Jacobsen, men han klinker til i dueller langs bakken, slår 50-meters lissepasninger gjennom ledd, kommanderer og holder på. Chapeau!
Alba 5 (BB): Herlige fotrappe Alba har virkelig futt i skoa i kveld. Feier opp og ned venstresiden nærmest utrettelig, er bortom høyresiden i ny og ne for å rydde opp litt, bidrar godt i kombinasjonsspillet med Arthur og Coutinho og er en stadig trussel for Inter. Utover i andre omgang smeller Alba inn 5. og 6. giret og serverer ekorn-porno i verdensklasse. DEILIG! Lukter på sekseren.
Arthur 5: Arthur har et par stygge miss innledningsvis, men rister det av seg i beste waka-waka-stil og leverer på nivå med en 5-stjerners butlerskole etter dette. Vendinger, blikk, løpesett (litt hjulbeint), pasninger, spillforståelse – nærmeste Xavi’esque man kommer. Magisk, og han får en kruttsterk femmer i kveld.
Busquets 5: I kveld var Busquets virkelig tilbake slik vi kjenner han, som puppet-master med fingerspitzgefühl. Leker med Inter-spillerne omtrent kampen gjennom, står i perfekt pardans med Arthur og bidrar så vel i den oppbyggende fasen som i den tryggende delen av spillet. Mot slutten vil også godeste Busquets være med å leke, trolig inspirert av ekornvennen, så da serverer han like gjerne to lekkerbiskener på rappen og nærmest latterliggjør Inters midtbane, til hjertevarmende applaus fra de rundt 80 000 fremmøtte på Camp Nou. En av banens beste spillere i undertegnedes øyne. Ja takk til mer Blekk-porr.
Rakitic 4: Kroaten virker noe sliten og ekstra tung i steget, spesielt innledningsvis. Rakitic har hatt et heftig kampprogram gjennom sommeren og knapt fått hvile hittil i sesongen. Spiller seg gradvis oppover for hvert kvarter som går og avslutter kampen meget sterkt. Slår en lekker assist til Red-Bull-Alba før 2–0 og viser høy klasse, men i små doser.
Rafinha 4: Manges øyne var rettet mot Rafinha som fikk oppdraget å ta Messis plass i laget fra start. Rafinha startet litt forsiktig, men viste tidvis prov på god touch og bra spillforståelse. Er på rett tid og gjør ingen feil når Suárez vipper frem desserten, og brasilianeren får en velsmakende og forhåpentligvis forløsende scoring. Spiller tidvis meget bra også utover i den andre omgangen, samtidig som han i store perioder forsvinner helt ut av kampen. Tas av for å ro i land 1–0 på hjemmebane (oppgitt sukk av undertegnede).
Suárez 5: Når Uruguayaneren er i bratt stigningskurve oppover og samtidig påkoblet, innbitt og fokusert, ja da kan vi utrolig nok få se både øyesnop og kjeveslipp-øyeblikk. Flotte driblinger, enorme løp, gode gjenvinninger og en assist selv Messi trolig fikk stågeitepels av, da kan vi unnskylde han noen sedvanlige klønete involveringer og et par judoruller for mye. Rett og slett en meget solid kamp av Suárez som fortjener en femmer i kveld.
Coutinho 4: Brasilianeren har hatt en noe nedadgående formpil de siste ukene og er heller ikke i kveld på sitt aller skarpeste. Spiller derimot en meget godkjent kamp sett under ett og bidrar mye både i det offensive spillet, men også som dekning bakover mot midten av banen og på Albas venstreside. Coutinho har forhåpentligvis snudd formpila akkurat i tide til El Clásico?

Innbyttere:

Semedo 3: Semedo settes altså innpå for en ganske så frisk og offensiv Rafinha, med hensikt å drepe kampen på stillingen 1–0, hjemme på Camp Nou, i Champions League. Publikum var tydelig misfornøyde med taktikken, men Semedo leverer varene greit og gjør som han skal. Fint innhopp.
Vidal 2: Å vurdere Chileneren i kveld er vanskelig, fordi selv om han gjør en del bra og bidrar sterkt i foranledningen til 2–0, så har han også særdeles mange balltap på sine relativt få minutter og et kroppspråk som oser av forbanna og oppgitt. Heldigvis bruker han også temperamentet til et par gode gjenvinninger, men oftes lager han frispark. Byttes inn for Arthur.
Munir N/A: Barca leder 2–0 og har seieren i lomma hjemme i CL og har ett bytte igjen. Publikum nærmest skriker etter Malcom, eller Dembélé for den saks skyld, eller hva med tjommien Chumi? Neida, Ernesto har andre ideer han. Munir er mannen som altså får de siste minuttene og ikke gjør annet enn å rote bort og jage ball som en tumlete katt etter laser-lys. Entrer gressmatta til pipekonsert stakkars, og det er ikke fordi publikum har noe imot Munir, men fordi de håpet på noe annet.