I forbindelse med morgendagens storoppgjør mellom Tottenham og Barcelona på mektige Wembley, har vi tatt oss en prat med en av Norges beste keepere gjennom tidene, Erik Thorstvedt. 55-åringen, som står med til sammen 173 kamper for Spurs tror gamleklubben vil dra nytte å møte Barcelona på nåværende tidspunkt.

— Ingen av disse lagene er i toppslag, og for denne Tottenham-utgaven å møte et Barca på sitt aller beste, kunne faktisk blitt stygt. Det gjør det neppe nå.

Selv om Barcelona måtte reise nordover uten Samuel Umtiti og Sergi Roberto, er det liten tvil om at Tottenham har mye større problemer på skadefronten enn hva Barca har. Tidligere i dag ble det bekreftet at Alli, Eriksen, Dembele, Aurier og Verthongen er uaktuell for spill.

— Fire av de beste spillerne borte fra førsteelleveren er mye. Dette gjør Tottenham klart dårligere – det er det ingen tvil om. Men å få Lloris tilbake er viktig. Og fotball er et spill der tilfeldigheter spiller en stor rolle. Kanskje er dette kampen der to av spillerne som stepper inn begge får stjernetreff fra 25 meter. You never know.

På spørsmål om styrkeforholdet mellom de to klubbene er den norske keeperlegenden klar i sin tale:

— La meg nøye meg med å si at Barcelona er et hakk bedre. Kanskje til og med i hvert ledd. Bortsett fra på trenerbenken. Pochettino er klasse.

Videre legger han til:

— Skulle jeg valgt ut tre spillere på hvert lag som kunne gått rett inn på det andre laget ville jeg sagt Lloris, Dembele og Kane fra Tottenham, men når du ser hvem Barcelona har i de posisjonene, er det jo ikke bankers. Om jeg kunne plukke meg tre spillere fra Barcelona ville jeg tatt Messi (surprise…), Rakitic og Pique.


I fjorårets utgave av Champions League imponerte Tottenham stort i gruppespillet, å vant foran lag som Real Madrid og Borussia Dortmund. Hjemmekampen mot Real Madrid huskes nok best for engelskmennene, som herjet med det som i senere tid ble vinnerne av turneringen. Likevel har ikke Thorstvedt tro på at det samme kan skje når en ny spansk gigant kommer på besøk:

— Jeg var på den Real Madrid-matchen, og de hadde en dårlig dag på jobben. Men Tottenham var gode, og etter kampen var fansen veldig høyt oppe. Men vi så jo hvem som vant hele greia til slutt. Så selvfølgelig kan Tottenham vinne, men den katalanske hungeren etter å prestere i CL igjen, må jo være gigantisk.

Erik Thorstvedt har aldri spilt mot Barcelona selv, men har likevel vært på Camp Nou som tilskuer. Fra en seriekamp i 2007 har han spesielt ett minne som sitter friskt:

— Dro på tur med sønnene mine, da de var små, for å se Barcelona mot Getafe. Det var den gang Ronaldinho var i særklasse verdens beste fotballspiller. Vi fikk plasser nede ved sidelinjen, litt ut fra cornerflagget, og fant ut at i andre omgang – da kan vi nesten ta på Ronaldinho her. Så fem minutter før pause ble han utvist! Vi så bare en liten prikk som forsvant ut av banen på andre siden.

Rogalendingen tror Tottenham er spesielt avhengige av én mann for å få med seg et resultat i morgen:

— Jeg tror Lloris må stenge Messi ute. Gjør han det, kan det bli bra. Skulle jeg tippet resultatet ville jeg nok sagt 1-2 til Barcelona, men hjertet mitt sier 2-1 til Tottenham. Målscorerne blir Harry og den argentinske kaninen.

Vi ønsker Erik Thorstvedt lykke til!