Girona tar turen sørover til Barcelona for et helkatalansk derby under flomlyset på Camp Nou søndag kveld. Forrige sesong vant Barça med overbevisende sifre, men det trenger ikke nødvendigvis å bety at helgens kamp blir noen enkel affære av den grunn.
Til tross for at Girona tapte innbyrdes i begge kampene forrige sesong, gjorde de en fantastisk sesong i deres første år på spanias øverste nivå, noe trener Pablo Machín fikk mye av æren for. Etter at Machín forlot sjefstolen i Girona i sommer, til fordel for Sevilla, har tidligere spiller og assistentrener i Barcelona, Eusebio Sacristán, gjort en god figur i sesongens første kamper. Laget fra den sjarmerende byen i det nordlige Catalonia står med 7 poeng på 4 kamper, til tross for at de har møtt tøff motstand i blant annet Real Madrid, Villareal og Celta Vigo, men nå står de muligens overfor sesongens største test.

Lagnyheter

Sergi Samper har fått grønt lys fra klubbens medisiske apparat etter fredagens trening, mens Malcom er tilbake i trening. Laget trener lørdag kveld, etterfulgt av pressekonferanse med Ernesto Valverde. Når det gjelder Girona er det kun venstreback Johan Mojica som ikke er disponibel til søndagens kamp.

Mulige startellevere

FC Barcelona: ter Stegen; Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; Rakitic, Busquets, Coutinho; Messi, Suarez, Dembélé.
Girona FC: Bono; Espinosa, Juanpe, Alcalá; Porro, Granell, Luiz, Benítez; Portu, Stuani, García
Hvem: FC Barcelona – Girona FC
Hva: La Liga, runde 5
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Søndag 23. September, kl. 20.45