Barcelona måte slite seg til seier mot Valladolid, men fikk med seg tre viktige poeng fra en vanskelig bortekamp (bortebane).
Før kampstart ble det snakket mye om gressmatta, da Valladolid hadde fått lov av det spanske fotballforbundet til å legge nytt gress kun fire dager før kampstart. Fokuset ble rettferdiggjort så fort kampen startet, da spillerne med en gang slet med fotfeste, og enhver vending spolet opp store gresstuster. Etter tolv minutter så det mer ut som en sjettedivisjonskamp i Ytre Rælingen, snarere enn en La Liga-kamp.
Mot et organisert og kompakt Valladolid-forsvar slet Barca lenge med å skape noe. Flere spillere fra begge lag slet med touch og passninger, som for Valladolid sin del skapte store kontringer. I tillegg hadde Rakitic et stygt balltap som bakerste midtbanespiller, og ter Stegen måtte igjen frempå med en god redning.
Barcelona fikk spilt seg mer og mer inn, og Dembélé ble spilt ypperlig igjennom, men var uheldig og satt ballen over Suárez på bakre stolpe. Coutinho hadde og et skudd helt nede ved lengste stolpe, som sendte tidligere La Masia-elev Jordi Masip i full strekk. Messi hadde og flere gode frisparkmuligheter, men alle forsøk gikk langt utenfor, og argentineren virket svært oppgitt over underlaget.

Dembélé viser seg frem

En av Barcelonas beste i førsteomgang var Dembélé, og franskmannen viste seg fort frem i andreomgang også. Etter at Valladolid kom best igang etter pause fikk Barca etterhvert bedre grep, hvor Dembélé sendte Barca i føringen. Scorongen kom etter at fjerdekaptein Sergi Roberto strakk seg så lang han var og fikk headet et langt fremspill tilbake i boksen. Der ventet Dembélé som klinisk fikk avsluttet lavt på oppspretten.
Barcelona skapte lite utover i omgangen, og Valladolid yppet seg frempå. Et av de bedre Barca-angrepene ble ødelagt av Suárez som var klart i offside da han satt ballen i mål — et skudd han fint hadde satt om han hadde holdt seg på linje. Da klokka bikket 90 minutter trodde hjemmelaget de hadde utliknet, etter en knallhard heading ter Stegen måtte se langt etter. Undertegnede fikk ikke med seg om linjedommer hevet flagget (skjønt det så sånn ut), men reprisene viser at spilleren var i offside. Dermed viste VAR seg å bli utslagsgivende i alle tre målsituasjonene da det bekreftet at Roberto hold ballen inne på 1–0, samt at Suárez og Keko er offside på sine scoringer.
Det viktigste i kveld for Barcelona var å ta med seg tre poeng på et elendig underlag. Katalanerne har dog mer å gå på, og kan forhåpentligvis heve seg neste gang de får skikkelig gress under knottene.

Spillervurderinger

Ter Stegen (5): Tar alt det som kommer mot seg. Den beste redningen ble ikke stående grunnet offside, og blir spilt god av hjemmelaget som setter mye rett på tyskeren. God kamp av sisteskansen
Roberto (5): Blir sjeldent tatt ute av posisjon, løper opp egne feil og godt involvert fremover. Mesterlig assist til Dembélé.
Piqué (4): God kamp av Piquenbauer. Har flere taklinger men blir tatt litt ute av posisjon, blant annet da han får et (uheldig) gult kort.
Umtiti (4): Som makker Piqué har Big Sam en god kamp, men mangler litt på kommunikasjonen med Alba på en stor Vallafolid-sjanse. Lite synlig, som er både bra og dårlig for en stopper.
Alba (4): Godt med fremover men blir veldig forutsigbar. Helt ute av det på en stor sjanse til Valladolid og er heldig at Barca vinner kampen.
Sergio (3): Hakket bedre enn Rakitic, men også svært usynlig i det oppbyggende spillet. Vinner en del dueller defensivt men må bli mer involvert med ball i laget.
Rakitic (3): Blir tidvis borte, og har og et stort balltap, og er heldig at Valladolid misbruker muligheten.
Coutinho (4): Flere gode involveringer, og har en stor sjanse i førsteomgang.
Messi (4): Prøver på mye men er uheldig med touch, medspiller (Suárez) og er ikke venn med underlaget. Gjør veldig mye ok/bra, men lite som er glimrende.
Suárez (2): Er stort sett i offside hver gang Valladolid er i ubalanse, og har mange personlige feil.
Dembélé (5–BB): En av de friskeste de første 45 på tross av noen få dårlige touch. Fortsetter bra i andre og avgjør kampen. Uforståelig at han tas av.
Vidal (3): Kommer inn for å tilføre muskler i sluttfasen av kampen, men blir mest løpende i mellom. Utretter svært lite, men gjør heller ingen store feil.
Malcom (–): Får lite tid på banen, men viser set ypperlig frem på en sjanse som blir reddet av Masip.
Munir (–): Avløser dessverre Suárez alt for sent, og får ikke karakter.
NB: Fra og med denne sesongen er vårt nye vurderingsformat 1–6.