I morgen kveld braker endelig La Liga løs for Barcelona, når Alavés tar turen til Camp Nou.
Endelig skal La Liga sparkes i gang for Barcelona sin del. Katalanerne har allrede vunnet sin første offisielle kamp, i Supercopaen mot Sevilla. Barca har og hatt et godt overgangsvindu, selv om de store navnene har uteblitt. Lenglet har ankommet for å gi bredde på stopperplass. Nysignering Arthur har sett ut som et veldig godt kjøp, og kan trolig spille seg til fast plass sentralt på midtbanen. Kuppet av Malcom har veldig mye potensial, ettersom talentet kun er 21 år og kan spille alle tre posisjoner på topp. I tillegg har Vidal kommet inn for å erstatte Paulinho sin fysikk på midtbanen.

Soleklare favoritter

Som regel er regjerende mester også favoritter inn mot neste sesong. Barcelonas evige rival, Real Madrid, har ikke forsterket laget på samme måte som Barca. Ut har stjernespiller Ronaldo gått, James ble ikke hentet tilbake slik Lopetegui ønsket, og hovedtrener Zidane sjokkerte en hel fotballverden ved å takke av, på tross av Champions League-suksess. De eneste førstelagsspillerne som har kommet inn er Odriozola for å skape konkurranse på høyreback, samt at Courtois kommer inn på keeperplass. I tillegg ryktes Modric bort, skjønt Madrid virker lite giret på å selge.
De som ser ut til å kunne bli de største konkurrentene er Atlético Madrid, som først og fremst klarte å beholde Griezmann, etter at Barca kom med en sjarmoffensiv tidligere i våres. I tillegg er ettertraktede Thomas Lemar og Gelson Martins de største navnene som har blitt hentet. I tillegg har Arias og Castro kommet inn på backplass, samt flere mindre signeringer. Det eneste nevneverdige navnet som har gått ut er Vrsjalko som ble lånt ut til Inter. Ikke bli overrasket om Altético viser seg som det laget som har forsterket seg mest før sesongstart.

Barca så og si skadefrie

Det blir spennende å se hvordan et så og si skadefritt Barcelona kommer til å gå ut i første seriekamp. Valverde er ryktet til å gå mer tilbake til en velkjent 4-3-3, og kan forhåpentligvis forstette å vinne kamper, skjønt med større underholdningsgrad. Det er kun Aleña og Denis Suárez som har slitt med skader nylig — to spillere som sannsynligvis ikke villle startet uansett. En ting er sikkert; Barcelona kommer til å gå ut for å dominere kampen fra første minutt.
Hvem: FC Barcelona – Deportivo FC Alavés
Hva:La Liga, Jornada 1
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Lørdag 18. August, kl. 22.15