Med Umtiti, Dembéle og Suárez videre har Barcelona tolv representanter videre i VM.
Fra gruppespillet var det kun Marc-André ter Stegen som ikke kom seg videre av Barcelona-spillerne. Vår førstekeeper måtte finne seg i å være backup for Manuel Neuer, som nylig kom tilbake fra skade. Selv om Neuer til tider virket mer ustødig enn vi har sett han kan man ikke klandre keeperspillet for Der Manschafts sjokk-exit. Med Frankrike — Argentina i første utslagskamp var det gitt at Barcelonas representasjon ville minke i kveld.
Mange, om ikke alle, her inne skulle nok ønske å se Messi ta sitt Argentina videre mot Frankrike i kveld. Dessverre ble VM-spøkelset hengende over La Albiceleste, og Messi har forlatt VM tomhendt for fjerde gang. Det man kan glede seg over er at både Umtiti og Dembélé blir å finne videre i mesterskapet. Umtiti har vært en af Frankrikes viktigste brikker som bauta i midtforsvaret, og var god også i kveld. Dembélé har på sin side fått mye tillit, men ble ubenyttet reserve i kveldens kamp.
I kveldens andre kamp var Luis Suárez eneste Barcelona-spiller, og satt godt preg på kampen da Portugal og Ronaldo ble slått ut. El Pistolero viste treffsikkerhet da han spilte frem Cavani, som sendte Uruguay opp 1–0. Suárez var og på et godt løp da Cavani avgjode kampen til 2–1, skjønt Suárez hadde enda en mulighet til å få assist i kampens sluttminutter. Kveldens resultater gjør at Barcelona er så godt representert som man kunne vært etter første kveld med utslagsrunder.

Iniesta og Piqués siste korstog

I morgen venter nye muligheter for Barcelona-spillere. Spania skal ut mot vertsnasjon Russland, i det som blir Iniesta og Piqués siste landslagsturnering. Med seg har de Busquets og Alba, og alle fire er forventet å starte storkampen i morgen. I den andre kampen skal Rakitic representere Kroatia når de tar fatt på Danmark. Som ett av kun tre land til å vinne alle kampene sine er det knyttet store forventinger til Kroatia, og Raktic kommer med største selvfølge til å starte for Kroatia.

Samba på mandag

På mandag venter ytterligere tre cúles på å ta landene sine videre. Coutinho har ledet Brasil gjennom gruppespillet i det mentale fraværet av de andre antatte bærebjelkene forover, og står med to mål og en målgivende pasning. Sammen med klubbkompis Paulinho har Coutinho gjort rent bord i banens beste-kåringene, med hennholdsvi to til Coutinho og en til Paulinho. Det var samme radarpar som stod for ledermålet i siste gruppekamp mot Serbia, så Barcelona har hatt god innflytelse på en av de største favorittene til å vinne mesterskapet.
Samme kveld kan Belgia og Vermaelen ta seg videre, når de skal ut mot Japan — en kamp de er storfavoritter til å vinne. Glassmannen fra Kapellen var ubenyttet reserve i Belgia sine to første kamper, men fikk spille 75 minutter da Belgia B slo England B i siste gruppespillskamp. Trolig må han igjen vike mot Japan, men Vermaelen har vist seg som en veldig habil backup for både klubb- og landslag dersom behovet skulle vise seg.

Kan Mina gjøre det igjen?

Siste Barcelona-spiller ut i ilden er Yerry Mina, da Colombia skal bryne seg på England. Mina har for alvor gjort seg bemerket for Colombia, og står med to scoringer på to kamper. Sammen med Davinson Sanchez danner Mina et ungt, uerfarent og morsomt stopperpar, med gode fysiske ferdigheter og gode passningsføtter. Det store spørsmålet er om playmaker James Rodriquez blir klar til kampen. Han forlot kampen mot Senegal med skade, og hans fravær vil være et hardt slag for baugen for Colombia.

Veien videre

Med dagens kamper unnagjort har Barcelona ingen kamper igjen denne runden med interessekonflikt — det vil si at Barcelona-spillere står på forskjellige banehalvdeler. Skjønt det er allerede klart at Suárez møter Umtiti og Dembéle i neste kamp. Dersom de resterende ni Barca-spillerne skulle ta seg videre vil Rakitic potensielt møte lagkameratene Alba, Piqué, Iniesta og Busquets i neste runde, mens Paulinho og Coutinho kan møte Vermaelens Belgia i den tredje kvartfinalen. Det er kun Yerry Mina og Colombia som uansett ikke vil møte Barcelona-spillere, da de potensielt kan få Sverige eller Sveits. Skjønt han har og det vanskeligste utgangspunktet, da England først må slås.
Maksimalt kan Barcelona få seks spillere inn i finalen, slik oppsettet har blitt. Det skjer ved at Spania tar seg hele veien, og møter enten Frankrike eller Brasil — to potensielle storkamper. Det er derimot mye fotball mellom nå og finalen, og VM har vist at ingen kamper er enkle å hverken spille eller spå. Først ut er Spania — Russland i morgen ettermiddag.