Mens flere argentinere var forventet å være ferdig på landslaget etter mesterskapet holdt Messi seg taus om egen fremtid.
Det var en tydelig skuffet Messi som gikk av banen i kveldens tap for Frankrike. Leo hadde en god kamp med to assists, men måtte se at M’bappé og co ble for sterke. Mange har spurt om dette var Messi sin siste sjanse til å representere Argentina under et VM. Om fire år vil han fylle 35 år under mesterskapet i Qatar, noe som ikke bør være et hinder — om han vil forstette, da. Det svaret får vi ikke ennå, da hovedpersonen selv forlot stadion uten å snakke om fremtiden sin.

Mascherano er ferdig, Aguero fortsetter

Blant de som ikke blir å finne fremover er Mascherano og midtbanekollega Biglia. Det var ikke uventet at Mascherano gir seg, etter 15 år og 147 kamper for Argentina. Mascherano dro i januar over til kinesisk fotball, og i de fleste tilfeller går en overgang til en pengeliga hånd-i-hånd med landslags-exit. Kompis Biglia la til at «det er på tide å slippe til en ny generasjon».
Noe som er positivt for Argentina og forhåpentligvis Messis landslagsfremtid er at mangeårig romkamerat Sergio Aguero fortsetter for Argentina.

— Jeg melder meg klar for videre spill for landslaget. Så lenge landslagssjefen vil ha med meg stiller jeg meg tilgjengelig.

Skjønt hvem som er landslagssjef når neste samling finner sted i september er et stort spørsmålstegn. Sampaoli virket å nesten være ferdig allerede etter Kroatia-kampen. Selv om Argentina slo tilbake mot Nigeria har det vært lite orden over det argentinske laget. Sampaoli har ikke hatt spillere som passer inn i sitt vante 3-4-3-system, og har skiftet mye rundt på både personell og taktikk i løpet av sine to år som sjef. Han var vag om egen fremtid på pressekonferansen etter kampen.

— Jeg har ikke evaluert valget om å trekke meg til siden. Det er smertefullt å bli sendt ut av VM, mest av alt på grunn av spillernes innsats. De gav alt ute på matta men de klarte ikke å vinne.

Sist Messi gav seg på landslaget kom beslutningen rett etter mesterskapet. Nå går ryktene om at han vil tenke seg mer nøye om, og potensielt se an hvem som tar over roret for La Albiceleste før han bestemmer seg.