Sesongens siste kamp ble ingen festkamp, men Iniesta fikk sin velfortjente hyllest, og katalanerne avslutter sesongen med 1-0 seier.

Første omgang

Det ble ingen festomgang, men noen gode muligheter begge veier fikk vi. Etter 17 minutter fikk Piqué en stor sjanse på corner. Dembélé slår ballen inn i feltet, og ballen landet midt i bena på stopperen. Han får dessverre et sleivtreff, og ballen triller inn til keeper.
Noen minutter senere var det Rakitic som skulle få en god mulighet. Et flott innlegg fra Dembélé treffer panna til Rakitic, men ballen går en halvmeter utenfor.
Etter en halvtime spilt får Real Sociedad sin første store sjanse. Det var Oyarzabal som skjøt ballen like utenfor målet til Barcelona.
Mot slutten av omgangen fikk nok en del Barcelona-fans og franskmenn hjertet i halsen. Dembélé blir taklet meget stygt på ankelen og blir liggende og vri seg i smerte. Heldigvis ser det ikke ut som det er veldig alvorlig ettersom han kom seg inn på banen igjen på tampen av omgangen.

Andre omgang

Heller ikke andre omgang var spesielt underholdende. Men vi fikk servert en nydelig scoring fra vår januarsignering, Coutinho. Brasilianeren bruker et par touch på å dra seg innover i banen, og skyter fra 20-25 meters hold. En meget fin scoring å avslutte sesongen 2017-2018 med.
Videre i kampen kunne man se at det var nok noen spillere som hadde VM i tankene allerede. Et annet nydelig høydepunkt var naturligvis da Iniesta ble hyllet da han ble byttet ut for aller siste gang i Barcelona-trøyen.
Det ble altså med den ene scoringen, og sesongens siste kamp ender med 1-0 seier.

Vurderingene

Ter Stegen (5): God kontroll med ballen i beina, og har veldig lite å styre med. En behagelig kamp for tyskeren.
Semedo (6): Flott kamp fra portugiseren, som har levert en god søknad om mer spilletid neste sesong. Imponerende teknikk, god posisjonering defensivt og viser bra vilje.
Mina (4): Virker noe mer orientert i dag etter skrekkopptredenen mot Levante. Bunnsolid ville likevel vært overdrivelse. Virker til tider ukonsentrert og lite besluttsom.
Piqué (5): Har grei kontroll i dag. Blir ikke satt på de store prøvene, men minimerer sjansene til La Real når de kommer på visitt. Godkjent kamp av stopperkjempen.
Alba (7): Meget god kamp av Alba! Er den spilleren som er best defensivt, og bidrar med gode kombinasjoner offensivt.
Busquets (6): Strør baller for siste gang i Barcelona for denne sesongen. Gjør dette på en flott måte som alltid. Har også bra kontroll defensivt. Ingen spektakulær kamp, men absolutt godt levert av Busquets.
Rakitic (6): Kroaten har løftet seg både ett og to hakk denne sesongen. Det viste han nok en gang i kveld. Skaper kanskje ikke så mye, men er meget god til å bryte pasninger og sette inn høyt press.
Iniesta (10-BB): Fantastiske Iniesta! En av de aller beste gjennom tidene spiller en meget god kamp i kveld også. Kombinerer fint med sine medspillere, og viser frem noen lekre detaljer for siste gang. Han får 10 i dag som takk for hans vanvittige prestasjoner i alle disse årene. Denne mannen kommer til å bli savnet. Infinit Iniesta!
Dembélé (5): Prøver seg på noen frekke dribleraid, men mangler sluttprodukt i dag. Den avgjørende pasningen eller skuddet kommer ikke i kveld.
Suárez (4): Gjør mye rart i dag. Får ikke satt preg på kampen, som vi har sett så mange ganger tidligere de siste årene. Jobber likevel hardt, og kombinerer til tider fint med sine lagkamerater.
Coutinho (7): Deilig scoring utenfor 16-meteren. Som mange andre, virker det som Coutinho sparer litt på kruttet med tanke på VM. Får likevel vist at han mest sannsynlig blir en viktig mann for Barcelona neste sesong.
Innbyttere
Denis (6): Nok et godt innhopp fra Denis. Virker veldig klar for å vise at han bør være med neste sesong også. Han har vist de siste kampene at han har noe å gjøre i Barcelona-drakta.
Messi (6): Går rett inn og tar tak i kampen. Viser hvor viktig denne mannen er for klubben. Likevel viste han også et lite tegn til å spare seg til sommerens VM.
Alcácer (-): Ikke nok spilletid til å bli vurdert.