På listen over gamle møter i verdens største ligakamp finnes det både høydepunkter og lavmål.

2012-2013

På mange måter kan Tito Vilanovas sesong sammenliknes med årets. Vilanovas mannskap var riktig nok ikke ubeseiret inn mot sesongslutten, men vant La Liga med blannet underholdningsverdi. Som nummer to under Guardiola skulle Tito ta opp arven da Pep trengte en hvilepause. Våren ble preget av sykdomsfravær, som til slutt tok livet av Tito. Undertegnede var selv i Barcelona den våren, og husker hvilken distraksjon det var for laget. Til tross for ligagullet ble det en pinlig exit i Champions League (0–7 sammenlagt mot Bayern), et likhetstrekk med årets sesong.
Kampen på Camp Nou ble spilt på høsten, og alle hadde blikkene sine rettet mot Messi og Ronaldo — vel vitende at disse ville trolig kjempe om gullstøvelen. Passende nok endte begge to med to scoringer hver, i en kamp som endte 2–2. Ronaldo begynte showet med å stilne Camp Nou etter 22 minutter, med et knallhardt skudd i korthjørnet til Valdes. Like etterpå kunne Benzema økt ledelsen, men en svak avslutning ble satt i stolpen. Mer effektiv var Messi, som etter en halvtime plukket opp en løs ball i feltet etter en hodeduell, og fikk dyttet ballen til siden for en utrustende Casillas. Etter en times spill limte samme mann et frispark i nærmeste hjørne. Dessverre holdt ikke ledelsen inn, og Ronaldo fastsatte stillingen til 2–2 alene med Valdes.

2007–2008

Sesongen før Guardiola ble ansatt huskes best for fadesen i ligaen. På tross av å ha dominert Manchester United i banespillet i Champions League semifinalen ble det exit etter et knallhard skudd av Paul Scholes. I ligaen ble det en mager tredjeplass, etter rykter om splid i garderoben — noe som gjorde sesongen til den siste i Barca-trøye for både Ronaldinho og Deco.
Barcelona tapte begge oppgjørende den sesongen, og oppgjøret i Barcelona lille julaften endte utrolig nok 0–1 til de hvite. Begge lag kapte nok sjanser til å vinne kampen, men det ble kun med det ene målet. Det kom fra Julio Baptista, etter gode kombinasjoner etter en kontring i første omgang.

2002-2003

Sesongen før Ronaldinho ankom Barcelona og snudde opp-ned på klubben som lenge hadde vært en skygge av gammel storhet. I en turbulent sesong ble Luis van Gaal sparket, etter å ha returnert til klubben for sin andre trenerperiode. Radomir Antic tok over klubben i januar, og ledet de blårøde til en sjetteplass i ligaen og kvalifisering til det som da het UEFA Cup (forgjengeren til Europa League) — noe som ville vært utenkelig i dag.
Kampen på Camp Nou har mest retrospektiv interesse, da resultatet i kampen endte 0–0. På banen var blant andre en pur ung Xavi, samt dagens Madrid-trener Zidane.