Det var ikke en veldig god kamp fra Barcelonas side, men hva betyr vel det? Messi sikret laget nok en ligaseier, den 25 i rekken.
Etter en uke med hvile, virket det som at Barca fortsatt var i hvilemodus. Svakt forsvarsspill sørget for to innslupne mål, men med en målkåt argentiner på topp var det aldri noen tvil. Barca vinner 4-2 og er nok en gang seriemester. En kort vurdering følger med karakter seks som utgangspunkt:
Ter Stegen 6: Mye involvert på grunn av svakt forsvarsspill. Slipper inn to mål, men spiller ellers en grei kamp.
Semedo 6: En god førsteomgang, men sliter litt mer i den andre. Spiller en grei kamp, men trenger regelmessig spilletid for å kapre plassen på høyreback-plass.
Piqué 6: Spiller en grei kamp, men med resten av forsvaret for dårlig med tanke på hva som er Barca-verdig. Ble Deportivo undervurdert?
Umtiti 6: Samme som med Piqué. Spiller bare en helt grei kamp etter hva man kan forvente av krigeren fra Frankrike.
Alba 7: Mer med offensivt enn sin backkollega, men det blir ikke mye ut av det. Er fint med i spill som får det til å flyte på Barca-vis.
Dembélé 6: Får det ikke helt til, men noterer seg for en assist på Coutinhos goal. Blir midtveis i andre omgang byttet ut til fordel for Denis.
Sergio 7: Helt ordinær kamp av katalaneren. Man kan forvente mer, men så gjør han likevel ikke mer enn det han akkurat er nødt til.
Rakitic 7: Gjenvinner flest baller av samtlige på banen. Viktig med tanke på hvor mye Barca til tider ble presset bakover. Bidrar dog lite til offensivt.
Coutinho 7: Scorer et mål og er livlig kampen i gjennom. En god kamp av brasilianeren. Glir mer og mer inn i Barca-stilen.
Messi 9 BB: Selv om vi har sett Messi mye bedre, så er han kongen på banen. Sørger omtrent alene for å sikre ligatittelen med hattrick. Leder nå over Salah i kampen om å bli Europas toppscorer.
Suárez 7: Mye rot, men bidrar også til offensivt. Noterer seg for tre målgivende, noe som er ekstremt sterkt, men er ikke den giftige målsniken vi har sett tidligere.
Innbyttere:
Denis 7: Godt innhopp av Denis. Bidrar mye offensivt, og hjelper til med å få flyt i spillet. Mer enn godkjent i dag.
Paulinho 6: Gjør ikke mye ut av seg etter innhoppet. Spiller trygt på det meste.
Iniesta –: Spiller for lite til å kunne bedømmes. Får en herlig vitamininnsprøytning med applaus fra samtlige på tribunen idet han startet å varme opp, og når han ble byttet inn.
BARCELONA ER SERIEMESTERE. Fortsatt god søndag!