FC Barcelona skulle ta i mot et godt Sevilla-lag i Madrid. Her følger et kort referat av kampen pluss spillervurderinger.
Barcelona var storfavoritter i forkant av kampen. I Madrid ble det vist svart på hvitt (eller blårødt mot rødhvitt) hvem som er sjefen. Luis Suárez er den første som åpner opp kampen. Etter et drøyt kvarter spilt gjør uruguayaneren mål for Barcelona. Suárez kombinerer fint med Coutinho og Barcelona leder etter kort tid. Ca. 20 minutter senere var det hovedpersonen selv som skulle på scoringslisten. Lionel Messi satte inn 2-0 etter flott forarbeid av Jordi Alba. Selvfølgelig er Andrés Iniesta også med på leken. Det skulle ikke stoppe der. Fem minutter før pause var det Luis Suárez’ sin tid igjen. Messi og Suárez spiller litt for kjapt for Sevilla og det står 3-0 til pause på Wanda Metropolitano.

Andre omgang

Fem minutter etter at andreomgangen begynte igjen var det selveste Andrés Iniesta som lekent la inn 4-0 til Barcelona. Han mister først ballen, men Suárez gjenvinner og Iniesta er mannen som sklir forbi keeper og setter ballen i mål. Hyll hyll! Barcelona-fansen synger allerede for seier og tittelen. 5-0 ble det etter 70 minutter spilt da Coutinho scorer, men målet blir annulert pga. hands i prosessen. Coutinho blir mannen som får ta straffen og setter bestemt inn ballen i nettet.
Barcelona roet ned kampen litt etter dette og spilte seg rolig inn til enda et Copa Del Rey-trofé.
Vurderinger
Cillessen 7: Virker trygg og god i mål. Gjør noen gode redniger. Samdro kommer 1 mot 1 i andreomgangen, men nedelenderen er våken og unngår reduseringen.
Alba 6: Gjær en god jobb både i forsvar og angrep. Er involvert i målgivende angrep og er et essensielt ledd i angrepet. Kombinerer fint med Messi og de andre angriperne.
Umtiti 6: Springer rett inn i målstengende når han prøver seg på et mål. Ellers rolig og kontrollert i forsvar.
Piqué 5: Er god i gjenvinninger de gangene Sevilla kommer på brudd. Til tross for scoringslisten var ikke Sevilla ufarlige. Piqué en stor del av Barcelonas forsvar i kveld.
Sergi Roberto 6: Lite å gjøre for høyrebacken i kveld. er med fremover et par ganger og berger noen dristige pasninger som kunne resultert i utspark for Sevilla.
Rakitic 5: Rolig og kontrollert på midtbanen. Gjør ingen store feil, ei heller noen store gjennombruddspasninger.
Busquets 8: Gjør som han best kan og kontrollerer midtbanen i kveld. Pådrar seg et gult kort, men er viktig i mange gjenvinnignger og setter sitt preg på midtbanen som fungerer suverent i kveld. Sevilla kommer så vidt over midtbanen og mye av det er takket være Busquets. Byttes ut for Paulinho.
Iniesta 9 BB: Det går mot slutten. Fans av NBA husker tidligere i 2017 at Kobe Bryant feide gulvet med mostandern i siste kamp. Sånn kan man beskrive Andres Iniesta i kveld. Silkemyk og ustoppelig. Noterer seg også en scoring. Samme hvor raskt tempoet blir. Samme hvor trangt det blir; Iniesta finner en lagkamerat som kan motta ballen. Vakkert. Byttes ut for Denis Suárez med noen få minutter igjen.
Coutinho 7: Spiller flott og scorer et flott mål i andre omgang, men målet blir annulert pga. hands i forløpet. Brassen får ta straffen og det står 5-0. Elles mye med i angrep gjennom hele kampen. Byttes ut for Dembéléw med ti minutter igjen av kampen.
Suárez 8: Er livsfarlig foran mål og bidrar i stor grunn til Barcelonas dominans gjennom kampen.
Messi 8: Scorer og er målgivende to ganger i kampen. Den ene til Andrés Iniesta.
Enig eller uenig i oppsummeringen av kampen? Del deres meninger i kommentarfeltet under.