Hjem å snu kjerringa, eller var det reise hu?
Etter fadesen i midtuka har det kokt både i eget topplokk, media og trolig spillernes, men ingen har hatt mer press på seg inn mot denne toppkampen enn Ernesto Valverde.
Marcelino fikk tidlig sving på gutta sine og holdt lenge følge med Barça i toppen før den uunngåelige sprekken kom rundt juletider. De siste 9 kampene har derimot Los Ché funnet flyten igjen og ankommer Catalunyas hovedsete surfende på en bølge av 8 seire og 1 uavgjort. De blir en tøff nøtt å knekke for et desillusjonert Barça.

Barcelona

Barça har seriegullet så langt ned i lomma at medaljen slår mot kneskåla, men det berømte «Invincibles»-trofeet ser ut til å ha høyeste prioritet hos Valverde denne våren. Barça har allerede tangert Real Sociedads rekord med antall kamper fra start uten tap, og målet er selvsagt å gå hele sesongen ubeseiret.
Tapet så ut til å komme borte mot Sevilla etter 80 grusomme minutter, før innbytter Messi fikk nok og nærmest egenhendig ranet med et poeng hjem til Barcelona. Så ventet en forholdsvis enkel hjemmekamp mot Leganés hvor Barça holdt på å rote bort en trygg 2-0 ledelse, men til slutt vant greit. Spørsmålet er om gutsen, lagmoralen, vinnerviljen og en oppegående taktikk er tilbake før dagens match? En ting er sikkert: Spiller Barça som mot Roma sist så er ligaens første tap kun timer unna.

Skader og suspensjoner

Barcelona stiller med en uthvilt Coutinho, men har formspilleren Rakitic ute med brudd i fingeren fra sist. I tillegg er Digne ryktet tilbake i trening slik at Alba omsider kan få litt hvile. Messi, Piqué og Busquets har alle spilt med småskader i ukesvis og kunne desperat trengt litt hvile. Men det blir neppe i dag. Iniesta, Suárez og Umtiti har vært i elendig form de siste ukene, trolig grunnet overslitasje. Hvem Valverde eventuelt sparer får vi vite om kort tid, men det lukter toppet lag fra start, igjen.
Valencia vil trolig fyke ut av startblokkene inspirert av Romas slakt av tafatte og sjokkerte Barça-stjerner, men Los Ché mangler flere gode spillere til oppgjøret. Javi Jiménez, Ferran Torres, Martín Montoya, Coquelin og Nacho Vidal er alle indisponible, og kanskje er nyervervelsen fra Wengers Arsenal det største savnet for bortelaget? Coquelin var gnistrende god sist lagene møttes.

Fem siste

Los Ché er et lag Barça tradisjonelt var slitt mot, og ofte blir kampene svært jevne og ikke avgjort før i siste minutt. De 5 siste oppgjørene innbyrdes har også vært tøffe, men Barça har likevel karret med seg 4 seire og 1 uavgjort hvorav brorparten av disse oppgjørene foregikk på Mestalla. Sist lagene møttes på Camp Nou endte det 1-0 til hjemmelaget etter scoring av Suárez.
Valencia – Barcelona: 0-2
Barcelona – Valencia: 1-0
Valencia – Barcelona: 1-1
Barcelona – Valencia: 4-2
Valencia – Barcelona: 2-3
Hvem: FC Barcelona – Valencia
Hva: La Liga, runde 32.
Hvor: Camp Nou, Barcelona, Spania.
Når: Lørdag 14. april kl: 16:15
Hvordan: Viasat 4 / Viaplay