Nå har Ernesto Valverde bommet stygt i to kamper på rad. Hva skjer nå?
Sist helg møtte Barcelona Leganés. En klubb vi skal slå uansett hvilke spillere vi starter med. Valverde velger altså å starte med Gerard Piqué, som har vært skadet i mer eller mindre to måneder, og hviler Samuel Umtiti.
Han velger å la Piqué, Rakitic, Messi og Suárez alle få spille 90 minutter mot Leganés bare dager før det viktige returoppgjøret mot Roma. Hvor er logikken der?
Mot et heltent Roma så Barcelona ut som en blek utgave av Tufte IL. Hvor var gnisten? Hvor var aggressiviteten? Hvor var energien? Hvor var alt Barca står for? Borte! Det virker som Valverde tror at spillerne han disponerer er roboter, som skal være like gode i 90 minutter i 60-70 kamper i året.
Ikke nok med taktikken mot Roma. Den feilet helt. Barca blir rundspilt i nærmere 80 minutter før han gidder å foreta et bytte. Endelig skal Barcelona gjøre et bytte for å prøve og redde seg selv. Dette var altså før Roma scoret sitt siste mål. Valverde har da to valg; Vi kan enten angripe og jakte et mål ved å sette inn Dembélé, eller vi kan satse alt på forsvaret og satse på ingen flere innslupne mål ved å sette inn Vermaelen.
Hva gjør Valverde? Han setter inn André Gomes. Hva i all verden er det for et bytte? For det første skulle han gjort et bytte lenge før, og når byttet kommer er det noe som ikke hjelper laget i noen grad.
Flere medier har på onsdag fortalt om en episode under gårsdagens kamp. Piqué løp bort til sidelinja for å prate med Valverde. Der skal den høyreiste stopperen ha krevd at Barca skulle sette inn presset på Roma, og at Barca-treneren enten måtte endre taktikk eller gjøre noen bytter. Valverde ba Piqué ikke blande seg i taktikken hans. Katalansk TV3 har fortalt om den samme episoden hvor Barca-treneren skal ha sagt:

— Jeg er den ansvarlige!


Så mange grove feil skal ikke forekomme i løpet av en så kort tidsperiode.
Sannsynligvis er dette den siste sesongen til president Josep Maria Bartomeu. Jeg mener Ernesto Valverde bør pakke sakene sine, og slå følge med presidenten ut korridorene på Camp Nou. No offence, Roma, men dette er ikke Barca-verdig.
Jeg mener at et seriegull og eventuelt cupgull ikke kan redde Barca-treneren fra såpass grove feil. Han er dessverre ikke moden nok for en så stor oppgave som det å trene Barcelona er. Før sesongen visste han at laget kommer til å spille mellom 60-70 kamper. At laget nå ser ut som Tufte IL og Messi, Busquets og Piqué alle har spilt med skader i forskjellig grad den siste tiden. Nei, jeg har ikke ord.
Sesongen er over for min del.