4-1 med seg i sekken, så tar Katalanerne turen til den evige stad for å slå ut Roma.
Det første oppgjøret ble litt merkelig. To selvmål av Roma gjorde at Barca står veldig fint før returen, og skal reise til Italia for å fullføre jobben som ble lagt ned hjemme i Barcelona.
Roma har vært veldig sterke på hjemmebane i Champions League så langt denne sesongen. De har ikke sluppet inn mål på Stadio Olimpico, og har slått Chelsea med 3-0 og Atlético Madrid spilte uavgjort 0-0.
De røde fra Roma fikk ingen god opplevelse i helgen, da de tapte 2-0 for Fiorentina i Serie A, og de ligger nå på fjerdeplass med like mange poeng som Lazio på tredje.

Barcelona

For Barca sin del var det helt annerledes, og de fortsatte sin rekke, og har nå spilt 18 kamper i alle turneringer siden sist tap kom. Lionel Messi varmet også opp til kampen med å score et hattrick. Jordi Alba, Paulinho, Umtiti og Iniesta startet alle kampen på benken i helgen, og kan vel kanskje forventes at samtlige starter i morgen.
Sergi Roberto er ett gult kort unna å måtte stå over den neste kampen i Champions League, mens for Roma sin del gjelder dette Perotti og Manolas.
Coutinho er som kjent ikke med i Champions League, mens Samper og Digne er ute. Busquets er også forventet å miste kampen, og med et godt utgangspunkt er det ingen grunn til å risikere pivoten vår.
Karsdorp er ute for Roma, mens Radja Nainggolan er usikker.

Fem siste

På de fem siste kampene har det vært Barcelona som har vært best, men Roma fikk med seg en seier på hjemmebane, helt tilbake i 2002. Etter dette har lagene møttes fire ganger, uten at Roma har klart noe annet enn en uavgjort.
Barcelona – Roma: 4-1
Barcelona – Roma: 6-1
Roma – Barcelona: 1-1
Barcelona – Roma: 3-0
Roma – Barcelona: 3-0
Hvem: AS Roma – FC Barcelona
Hva: Champions League, kvartfinale kamp 2.
Hvor: Stadio Olimpico, Roma, Italia.
Når: Tirsdag 10. april kl: 20:45
Hvordan: Viasat 4 / Viaplay