Barcelona tar tre viktige poeng før Madrid-lagene møtes i morgen.
Med Derbi Madrileño i morgen var det viktig for Barcelona å ta tre poeng i kveld. Med kveldens 3–1 seier kan man enten få ytterligere poeng til Atlético, eller om de rødhvite vinner kan Real Madrid bli forbigått av Valencia, som spiller fire timer senere. (Undertegnede håper på sistnevnte, da ligaen allerede virker vunnet.)
Barcelona begynte bra, og det var kun ett lag på banen i førsteomgang. Den første store sjansen ble tildelt Suárez, som blir spilt frem rett foran mål, men som klarer å sette ballen rett på keeper. Nok en stor sjanse brent av El Pistolero — noe man har sett mye denne sesongen.
Bedre gikk det på Messi sitt andre frisparkforsøk for kvelden. Fra mellom 20 og 25 meter klemte Leo til med en kombinasjon av fart, skru og dupp man sjeldent ser, selv fra argentineren, og ballen endte utagbart for keeper nede i korthjørnet.
Samme mann var frempå etter å ha blitt tredd fint igjennom av Coutinho, med en isklald touch, som gav 2–0 til pause.

Leganés får slippe til

Kampen virket over til hvilen, og man kunne se at Barcelona slapp seg ned i andre omgang. Katalanerne fortsatte å dominere midtbanespillet, og skapte noen farligheter som stort sett ble skuslet bort av Suárez eller Dembélé. Heldigvis er Valverde rutinert nok til å vente med store utskiftninger til 3–0, noe som aldri kom. I stedet fikk Leganés mer og mer rom, som resulterte i et langskudd fra El Zhar, via Roberto, og en 2–1 redsering for gjestene.
Barcelona tok seg opp etter reduseringen, men kampen ble mer åpen enn det mange håpet på. Det resulterte i at Barcelona sine to første innbyttere var Alba og Iniesta, som ideelt sett burde vært hvilt.
Det var kun etter at Messi satt inn sitt tredje for kvelden at Denis Suárez fikk komme innpå. Målet kom etter et fremspill fra Dembélé, som forøvrig ble tatt ut.
På tross av en svak andreomgang, får Barcelona med seg de tre viktige poeng i en kamp som ikke kostet for mye av katalanerne. Dermed kan de lade opp mot Roma som venter på tirsdag, samt nyte morgendagens Madrid-derby (uansett resultat).

Vurderinger

Ter Stegen (6): Får lite å gjøre i første omgang, men tar det meste som kommer sin vei. Uheldig at EL Zhars avsluttning endrer rettning i Roberto.
Semedo (5): Gjør en helt grei kamp, og viser at han er lysten på å spille ball når han får sjansen. Lider litt av at Dembélé tar så mye plass på samme kant, samt er til tider ute av posisjon defensivt.
Piqué (6): Blir tatt ut av duellen før reduseringen, og er ellers god. Har et par gode blokeringer i første omgang.
Vermaelen (7): Viser seg godt frem som reservestopper nok en gang. Har flere gode taklinger i kampen, og gjør ingen markante feil. Trygg med ballen i bena.
Sergi Roberto (6): Med Coutinho løpende ut på venstrekanten sliter Roberto med manglende rom foran seg, på lik linje med Semedo. Er dog mer involvert enn sin bekkmakker, og posisjonerer seg bedre. Får hvile på slutten, da han trolig starter mot Roma på tirsdag.
Rakitic (7): Nok en god kamp som pivote fra kroaten, og gjør at Busquets ikke er nevneverdig savnet. Har ikke samme evnen til å sniffe ut motstanders kontringer som blekkspruten, men er god i duellspillet, og er en trygghet når laget nærmest spiller med fire på topp.
André Gomes (7): Er den eneste rene sentrale midtbanespilleren i dag, noe han greier fint. Treffer på 73 av 77 pasninger, og balanserer laget godt sammen med Rakitic, mens Coutinho nærmest blir en fjerde angrepsspiller. En flott kamp å bygge videre på for en spiller som har uttalt at han har slitt mentalt.
Coutinho (7): Har en fin assist til Messi, og involverer seg både på midten og ute på kamp. Aktiv, spesielt i førsteomgang, og viser gode enkeltferdigheter.
Dembélé (5): Er godt involvert i Barclonas gode periode i første omgang, og vier at han kan trille ball med de gode. Har dessverre en del enkle balltap på pasninger som bør sitte på dette nivået, og er begrenset i den forstand at han først og fremst må spille på farta si. Får en viktig assist til Messi på 3–1.
Suárez (2): Begynner kampen med en kjempeprestasjon ved å bomme innenfor fem meter, med en keeper på etterskudd. Slurver mye til tider, virker uinteressert, og brenner flere scoringsmuligheter. Er involvert i noen fine kombinasjoner, men de blir kreditert mest til nestemann på lista.
Messi(10–BB): Begynner kampen med nok et kunstverk på frispark, og varter opp med to scoringer til, og ender opp med sitt 40.(!) hat-trick for Barcelona. Kunne fått flere målpoeng hadde spissmakkerene vært skarpere.
Innbyttere
Alba: (3) Får egentlig få minutter, men får karakter for å illustrere hvor tåpelig det er å pådra seg et unødvendig gult kort som det eneste nevneverdige han gjør i kampen. Viktig dog å la Roberto hvile litt.
Denis Suárez: (-) For lite spilletid til å bli vurdert.
Iniesta: (-) For lite spilletid til å bli vurdert.