Med åtte serierunder igjen ønsker Barcelona å stikke av fra Atletico Madrid, og kapre seriegullet så tidlig som mulig.
Når Barcelona møter Leganés lørdag kveld er det med statistikken på sin side. Etter å ha feid Roma av banen onsdag kveld er katalanerne fortsatt ubeseiret i serie og cup-spill, noe som etter 30 spilte serierunder kan kalles en nesten uvirkelig prestasjon.
I det forrige møtet mellom de to lagene stakk Barcelona av med en komfortabel 3-0-seier, etter scoringer av Luis Suarez(x2) og Paulinho. Barcelona har ikke tapt på sine tre siste kamper mot Leganés, og Ernesto Valverdes menn håper nok på å utvide den seiersrekken mot et bortelag som har lite å spille for.
Gjestene står for øyeblikket med 36 poeng, og befinner seg ti poeng bak 6.plassen som gir Europacup-spill. Samtidig befinner de seg 15 poeng foran nedrykksplassene. Dermed bør det være vertene, som både kjemper om ligagullet og muligheten til å ende sesongen ubeseiret for første gang i La Ligas historie, som bør være mest motiverte.
Hviler Valverde magikeren?
Lionel Messi, som de siste kampene har slitt med et lite ubehag, kan fort komme til å starte på benken. Under kampen mot Sevilla ble det argentinske ballgeniet den spilleren som har scoret flest mål (21) fra innbytterbenken i det 21. århundret i La Liga. Messis sene utligning lot han passere Walter Pandiani med sine 20 mål fra innbytterbenken.
I tillegg til Messi er det usikkert om Sergio Busquets kommer til å være med fra start, mens både Lucas Digne og Sergi Samper definitivt ikke kommer til å være med.
Barcelona er som vanlig favoritter, og med kun åtte kamper igjen av sesongen, finale i cupen, og etter alle solemerker også semifinale i Champions League kan man begynne å drømme om en legendarisk trippel-triumf. Imidlertid må man først beseire Leganés, uansett om det blir med eller uten Messi og Busquets.
Hvem: FC Barcelona vs. Leganes
Hva: La Liga
Hvor: Camp Nou, Barcelona.
Når: Lørdag 7. april, kl. 20.45
Hvordan: Viasport 1 / Viaplay