Ingen praktkamp fra Barcelona, men med litt flaks og litt dyktighet ender det til slutt 4-1 i Barcelona.

Første omgang

Roma gikk tidlig ut i et høyt press mot Barcelona. Roma skapte ikke noen nevneverdig store sjanser, men de viste at de absolutt ikke hadde tenkt å legge seg bakpå mot katalanerne. Vi fikk to straffesituasjoner i Barcelona sitt felt. Dzeko gikk først i bakken, og noen minutter senere gjorde Perotti det samme. Dommeren vinket spillet videre ved begge tilfeller.
Barcelona var farlig frempå de også. Suarez ble avblåst for offside da han satt ballen i nettet bak Alisson. Beslutningen til dommeren viste seg å være helt korrekt. Et kvarter ut i kampen slår Rakitic et svakt innlegg, som endte i å bli en stor sjanse. Ballen treffer innsiden av stolpen, men går ikke over målstreken.
Etter 37 minutter kombinerer Iniesta med Messi. I stedet for at Messi skal banke ballen i mål utenfor 16-meteren, bryter De Rossi inn og takler ballen i mål. Dermed går lagene inn til pause med 1-0.

Andre omgang

Omgangen starter med en god sjanse for Barcelona og Alba. Venstrebacken skyter med høyre, og Alisson gir en retur som nesten når frem til Suarez. En Roma forsvarer rydder unna i siste liten.
Etter 54 minutter kombinerer Messi og Raktic etter en kort corner for Barcelona. Rakitic kommer seg fri på høyrekanten og slår inn mot Umtiti. Han tupper ballen i stolpen, men på returen står Roma-spiller Manolas, som sørger for nok et selvmål i kveld og 2-0.
Kun 3-4 minutter senere får Roberto og Messi en god kontringsmulighet. Messi sender etter hvert en presis ball på andre siden der Suarez har fylt på. Uruguayaneren skyter på keeper Allison, som gir en retur som Piqué enkelt setter inn i det tomme buret.
Etter dette senket Barcelona presset, og virket fornøyd med 3-0. Dette ville derimot Dzeko og Roma gjøre noe med. Spissen får en meget presis pasning på fot på rundt 7 meters hold. Han gjør ingen feil alene med Ter Stegen, og reduserer til 3-1.
Etter Romas scoring våknet Barcelona igjen. Denis Suárez sender en fin ball langs bakken inn mot Luis Suarez. Roma-spiller Gonalons får ballen på foten, men han klarer ikke å renske unna. Luis er nådeløs og setter inn en viktig 4-1 scoring, som gjør at Barcelona har meget gode muligheter til å nå semifinalen i Champions League.

Vurderinger

Ter Stegen (6): Har god kontroll med ballen i beina. Varter også opp med to viktige redninger. Kan ikke gjøre noe med Dzeko sin redusering.
Semedo (8-BB): Banens beste i kveld. Ikke noe å utsette på det defensive eller det offensive. Spesielt i første omgang viser han med sin enorme hurtighet og vilje at han har noe å gjøre i startoppstillingen til Valverde.
Piqué (7): Scorer et enkelt, men viktig mål. Er stort sett på alle ballene forsvaret får mot seg. God kontroll med ballen i beina, og ikke noe tull fra stopperkjempen i kveld.
Umtiti (6): Har OK kontroll Umtiti også, men litt mer shaky enn sin stoppermakker. Presser frem 2-0 scoringen, noe som gir en pluss i boka.
Jordi Alba (5): Står høyt og gir fra seg ganske mye rom. Løser oppgavene sine helt greit, men mot de beste må han opp noen hakk. Vi har sett Alba langt bedre både defensivt og offensivt denne sesongen.
Roberto (7): Flott kamp fra Roberto, som får tillit på midtbanen i dag. Viktig bidragsyter i kontringen som førte til 3-0 scoringen. Hjelper Semedo defensivt på en strålende måte også.
Busquets (6): Shaky i starten, men tar seg opp etter hvert i omgangen. Viser hvor viktig han er når Barcelona har ball, der han får sendt ballen i mellomrommet til Messi. Ikke hans beste opptreden, men fin retur for blekkspruten etter skaden sin.
Rakitic (6): Starter veldig svakt, kroaten. Tar seg opp etter hvert, og viser hvor viktig han er for å holde balansen på midtbanen.
Iniesta (6): Anonym første omgang med unntak av assisten til De Rossi. Gjør derimot veldig lite feil, noe som trekker opp. Viser frem noen fine dragninger langs venstrekanten i andre omgang.
Messi (6): En ganske merkelig kamp fra argentineren. Uvant å se han så reservert som han er i kveld. Gjør for all del mye bra når han har ball, men han er ikke like involvert som han pleier. Vi får krysse fingrene at dette ikke skjer flere ganger i turneringen.
Suárez (5): Svake touch og flere feilpasninger. Er ganske mye involvert, men gjør mye dårlige beslutninger. Innsatsen hans er det lite å si på, men ikke like dødelig som han kan være. Unngår nedre del av karakterskalaen så vidt med sin scoring.
Innbyttere
Paulinho: (5) Lite involvert. Gjør ting enkelt, som han helt sikkert har blitt fortalt.
Gomes: (-) For lite spilletid til å bli vurdert.
D. Suárez: (-) For lite spilletid til å bli vurdert.