Barcelona jakter en god start på kvartfinalene i Champions League, når Roma kommer til Camp Nou.
I morgen braker Champions League endelig løs igjen, etter tre ukers ventetid. Etter en vanskelig bortekamp mot Sevilla entrer Barca Camp Nou på nytt, denne gangen for å ta i mot Roma. Italienerne var gruppemotstander for to år siden, og Barcelona skal være godt fornøyd om de kan kopiere resultatene fra høsten 2015. Da ble Roma slått 6–1 hjemme på Camp Nou i den femte gruppespillskampen, mens det ble 1–1 i Roma første runde.
Barcelona har som kjent kun tapt én gang i år, i ett av to oppgjør som sikret avansement i Copa del Rey mot byrival Espanyol. Katalanerne har og vist seg gode på hjemmebane i Champions League, og har vunnet alle hjemmekamper med to eller tre mål (Juventus 3–0, Olympiakos 3–1, Sporting 2–0, Chelsea 3–0).
Samtidig har laget slitt mot defensivt gode lag i turneringen, og spilte 0–0 i Torino og 1–1 i London. Derfor vil en ledelse fra første kamp være alfa og omega for Barcelona når de skal til Roma, da dette vil åpne kampen mer. Man bør og helst vinne hjemmekampen om man skal avansere i Champions League.

Chelseas overmenn venter

At Roma skulle vinne gruppa med blandt andre Chelsea — som Barcelona slo ut i forrige runde — var det nok få som hadde sett for seg. Men med 3–3 i London og 3–0 hjemme, tok romerne med seg fire poeng fra den regjerende Premier League-vinneren. Verre gikk det riktignok mot Atlético Madrid, hvor de vinrøde tapte 2–0 i Madrid og spilte 0–0 hjemme. Men 2–1 borte og 1–0 hjemme mot Quarabag var nok til å sikre gruppeseieren, og et møte med Shaktar. Med et 1–2 tap i første kamp var det nok å vinne 1–0 hjemme for å gå videre på bortemål, noe italienerne akkurat klarte. Laget står dermed med fire seire, to uavgjort og to tap i årets utgave av Champions League.
Hjemme i Italia ligger Roma på en tredjeplass, som gir Champions League-kvalifisering — to poeng foran Inter og 14 poeng bak Napoli. Laget har faktisk bedre statistikk på bortebane denne sesongen, med ni seire (mot ni hjemme) fem uavgjort (mot ett hjemme) og kun ett tap (fem hjemme). Av de 50 målene de har scoret har 25 kommet borte, samt at antall baklengs er begrenset til kun ni på 15 kamper (15 på 15 hjemme). Det er med andre ord et gjerrig italiensk lag som kommer på besøk i morgen, som vet å forsvare seg.
Barcelona er som vanlig favoritt før kampen, spesielt om Messi starter som forventet. Derimot bør de blårøde ikke ta noe for gitt mot gladiatorene fra den evige stad — det kan både Chelsea og Atlético Madrid skrive under på.
Hvem: FC Barcelona vs. AS Roma
Hva: Champions League, 1. Kvartfinale
Hvor: Camp Nou, Barcelona.
Når: Onsdag 4. April kl: 20:45
Hvordan: Viasport 1 / Viaplay