Barcelona ønsker lørdag kveld å ta enda et steg nærmere tittelen i hjemlig liga, men et tøft oppgjør borte mot Málaga kan by på problemer for laget fra Catalonias hovedstad.
Lørdag 20.45 gjester det katalanske storlaget Málaga by. La Rosaleda har de siste årene vært en tøff arena for Barcelona. Det blir det denne gangen også, selv om hjemmelaget har tapt de siste seks kampene og ligger desidert sist på tabellen med 13 poeng på 27 kamper. Barca troner, som alle vet, øverst med 69 poeng på samme antall kamper spilt. Ernesto Valverdes mannskap står foreløpig uten tap i serien.
Valverde sa på pressekonferansen at laget vil møte et Málaga som desperat trenger poeng, og poengterte med det hvor tøff kampen kommer til å bli.
Málaga må klare seg uten Juan Carlos Pérez og mannen med et av de kuleste fotballnavnene, Adalberto Peñaranda, mens Adrían Gonzalez og Recio er tvilsomme.

Litt faktasnacks

• Barcelona er ubeseiret på de siste 34 ligakampene.
• Det har blitt scoret under 2.5 mål i tolv av Málagas siste 14 kamper i La Liga.
• Hjemmelaget har tapt med ett mål i de tre siste hjemmekampene sine.
• De har også kun scoret ett mål på sine siste syv hjemmekamper.
• Fem av Barcelonas seks siste ligakamper har det blitt scoret under 2.5 mål.
• Barcelona står uten tap mot Málaga i 24 av de 26 siste kampene i alle turneringer.
• Barca står med tre seire og tre uavgjorte kamper på de seks siste spilte i La Liga.
I fjor tapte Barcelona 2-0 på La Rosaleda, mens i 2016 vant katalanerne 1-2 etter scoringer av Munir og Messi. På Camp Nou denne sesongen vant Barca 2-0. Målene ble gjort av Deulofeu og Iniesta. Det blir spennende å se hvem Valverde velger å starte med ettersom Chelsea kommer på besøk onsdag kveld.
Forventede startoppstillinger:
Málaga: Jímenez – Rosales, Hernández, Miquel, Ricca – Rolan, Lacen, Iturra, Chory Castro – En-Nesyri, Ideye.
Barca: Ter Stegen – Roberto, Vermaelen, Umtiti, Alba – Paulinho, Busquets, Rakitic, Coutinho – Messi, Suárez.

Disse drar til solkysten

Ernesto Valverde har bestemt seg for hvilke 18 spillere som får være med i troppen mot Málaga. Nelson Semedo, Denis Suárez og Andrés Iniesta er ute med skader, mens Yerry Mina er utelatt av sportslige årsaker.
Troppen er da som følger: Ter Stegen, Piqué, Rakitic, Sergio Busquets, Luis Suárez, Messi, Dembélé, Cillessen, Coutinho, Paulinho, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes, Aleix Vidal, Umtiti og Vermaelen.
Hvem: Málaga – FC Barcelona.
Hva: La Liga, runde 28.
Hvor: La Rosaleda, Málaga.
Når: Lørdag 10. mars 2018 kl: 20:45
Hvordan: Viasport 1 / Viaplay
Hva tror du stillingen blir?