Messi sørget for en viktig seier mot nummer to i La Liga. Dermed er det åtte poeng som skiller Barcelona og Atletico Madrid.

1. omgang

Barcelona tok styringen fra start, som ventet. Atletico lå langt tilbake med nesten samtlige mann, noe som gjorde at de slet med å ta kontringer når de fikk ballen igjen. Til tross for mye ball hos Barcelona, startet oppgjøret rolig. Messi sendte et skudd utenfor 16-meteren midt på Oblak, og Thomas Partey sendte et skudd fra noe lengre avstand forbi målet til Ter Stegen.
Etter 25 minutter får Barcelona og Messi frispark i en meget god posisjon. Og når Messi står klar til å ta frispark blir det ofte stor målsjanse eller mål. Argentineren skyter ballen i nærmeste hjørnet, og sender Barcelona opp i 1-0 ledelse på Camp Nou. Oblak fikk en liten hånd på skuddet, men det var altså ikke nok til å hindre magikeren fra å score nok et frisparkmål.
Under kampen fikk Iniesta en smell i duell med Vrsaljko. Det så en stund ut som han kunne fortsette, men måtte dessverre gi opp til slutt. Det kunne se ut som han fikk en kjenning i baksiden av låret. Gomes ble dermed byttet inn for en skadet kaptein.
Barcelona fortsatte å styre oppgjøret. De hadde ingen store sjanser, men Coutinho var ivrig etter å teste skuddfoten sin, uten at det ble noe særlig ut av det.

2. omgang

De siste 45 minuttene ble ikke dominert i like stor grad av katalanerne. Man kunne se tidlig at gjestene satt inn et høyt press mot Barcelona. Atletico klarte likevel ikke å skape de store sjansene i løpet av omgangen. Ved flere tilfeller endte innleggene til Atletico i klypene på Ter Stegen.
Etter 78 minutter kom det en sjelden sjanse i omgangen. En corner til Barcelona går veien til Busquets, som skyter på volley midt på Oblak. Atletico skulle til slutt klare å sette ballen i nettet, men de ble korrekt blåst av for offside.
Det store trykket fra Atletico kom aldri, og dermed vinner Barcelona 1-0 på Camp Nou. Dermed ligger Barcelona foran Atletico med 8 poengs forsprang i La Liga.

Vurderinger

Ter Stegen (6): Meget lite å gjøre i dette oppgjøret. Våken når innleggene til Atletico kommer. Blir tvunget til å slå noen svake utspill på grunn av Atleticos høye press.
Roberto (7): Ikke like involvert offensivt som Alba, men spiller en god kamp likevel. Har flere involveringer defensivt som er viktige. Får til tider vist fram sitt nydelige driv langs høyrekanten også.
Piqué (8): Meget god kamp fra Piqué i ettermiddag. Har stort sett stålkontroll i hodeduellene som kommer. Har også flere involveringer langs bakken som er avgjørende. Temmet Costa og Griezmann på en imponerende måte i kveld.
Umtiti (7): Fortsetter å storspille som han har gjort stort sett hele sesongen. Får et ganske høyt press mot seg fra Atletico i kampen, men er i de aller fleste situasjoner kald og rolig som han pleier. Viktig i dag, franskmannen!
Jordi Alba (6): Står meget høyt i banen i dag, spesielt i første omgang. Blir ikke de helt store sjansene av hans involveringer. Trekkes litt for å spille bort ballen ved enkelte tilfeller, noe som kunne blitt farlig.
Busquets (6): Ingen spektakulær kamp fra Busquets, som faktisk har usedvanlige mange balltap til han å være. Bedre i første omgang enn i andre omgang. Får etter hvert et kampbilde som ikke passer han når han har ball.
Rakitic (7): God og viktig defensivt og offensivt. Blir brukt mye når Barcelona har ball, og gjør det stort sett greit. Noen balltap blir det på kroaten også i kveld. Det som imponerer mest er hans innsats defensivt i kveld. Virker meget innstilt på å bryte alle pasninger som kommer mot spissene på topp.
Iniesta (6): Påskrudd den første halvtimen. Gode involveringer, og danser til tider med Atletico spillerne. Blir dessverre byttet ut med skade etter en halvtime. Det satt sine spor i det offensive spillet.
Coutinho (7): Startet kampen på høyresiden, men ble etter hvert flyttet over på venstresiden. Gjør seg på ingen måte bort, og viser frem noen flotte detaljer. Har også noen frekke skudd, men ikke nok til å overliste keeper Oblak.
Suárez (5): Gjør en del feil i ettermiddag, uruguayaneren. Løper som en hest gjennom hele kampen, men det blir egentlig bare med det. Kommer seg ikke til noen store målsjanser, og skaper lite for lagkameratene. Touchet sitter ikke helt i kveld for Suarez.
Messi (8-BB): Umulig å ta ballen fra. Nydelig frispark, som avgjør kampen i dag. Danser til tider med sine motspillere, og gjør noen vanvittige bevegelser. Blir ikke like involvert i andre omgang da kampklimaet er helt annerledes.
Innbyttere
Gomes (4) : Gjør mye rart i denne kampen. Når han først får ballen så senker han ved gjentatte anledninger tempoet. Varter plutselig opp med noen meget gode pasninger eller dragninger, men det blir for stort mellomrom mellom høydepunktene.
Paulinho (-) : Ikke nok spilletid til å bli vurdert.