Ernesto Valverde møtte pressen før møtet med Las Palmas torsdag.
Etter en strålende kamp mot Girona sist helg virker Barcelona-laget å ha funnet tilbake til toppformen. På torsdag venter et underpresterende Las Palmas-lag som har slitt gjennom stort sett hele sesongen. Likevel ønsker Valverde fullt fokus fra sine utvalgte gutter på torsdag kveld.

— De tre poengene på torsdag er like viktige som kampen mot Atlético Madrid på søndag.

— Las Palmas vil presse oss høyt og de vil prøve å spille seg ut bakfra. Det vil bli vanskelig for oss, samtidig som at Las Palmas har forbedret seg defensivt de siste kampene.

Valverde ble så spurt om Piqué og Dembélé kan være i startoppstillingen på torsdag. Valverde ble også spurt om Luis Suárez ville spille mot Las Palmas, men Barça-treneren ønsket ikke å gi noe bort.

— Piqué er bra, og han trente i går. Han ble byttet ut mot Girona fordi han fikk et slag som ikke hadde noe å gjøre med den forrige skaden.

— Dembélé føler seg bra mentalt og trener bra.

Til slutt snakket Valverde om den tragiske bortgangen av den tidligere Barcelona-stjernen Quini, som tirsdag døde av hjerteinfarkt i en alder av 68.

— Han er en person som har betydd masse for fotballen. Han var en født målscorer, han var kjærlig og bydde på godt selskap for alle som kjente han.