Ernesto Valverde snakket fredag ettermiddag med pressen om lørdagens kamp mot Girona.
Etter å ha spilt mot Chelsea i London tidligere i uken er Barcelona nå tilbake for å spille La Liga. Denne gang er det nyopprykkede Girona som gjester Camp Nou. Dette vil være første gang lagene møtes på Camp Nou i en offisiell kamp. En rolig Valverde møtte den fremmøtte pressen fredag ettermiddag og var full av lovord om den nyopprykkede klubben.

— Girona er et lag med gnist, de angriper alltid og de legger seg ikke bakpå.

— Det er et derby og de har en fantastisk sesong. De har nettopp rykket opp og de er uten tvil årets store overraskelseslag.

— De har en veldig klar måte å spille på og man kan gjenkjenne det. De har gode spillere som Stuani og Portu som begge er i god form.

— Deres system er litt spesielt, litt som Chelsea sitt. De har fått min oppmerksomhet og det er mange lag som må tilpasse seg for å stoppe det de gjør.

Til slutt snakket Valverde om Sergi Roberto, som denne uken skrev under på ny kontrakt til 2022.

— Han er en spiller som har tilpasset seg godt til å spille i forsvar. Han kan ta med ballen bredt eller gjennom midten og han kan spille med ryggen mot mål. Han har klart å bli en verdifull spiller i garderoben og han spiller veldig bra. Det er fantastisk å ha Sergi Roberto.