Etter en lang pause er Champions League endelig tilbake og en tur til Stamford Bridge venter Barca.
Dette er et oppgjør som opp gjennom årene virkelig har fått ben å gå på. Klubbene har møttes flere ganger tidligere, og for culés huskes kanskje Iniestas scoring i London best.
Chelsea er regjerende mestre i Premier League, men har slitt mer denne sesongen. De blå fra London ligger på en fjerdeplass, 19 poeng bak Manchester City som leder ligaen, og kun ett poeng foran Tottenham som jakter på en topp fire plassering.
I en meget tøff gruppe var det kanskje overraskende Roma som stakk av med førsteplassen, likt på poeng med Chelsea, men bedre innbyrdes. Atlético måtte ta den sure tredjeplassen i gruppen. Barcelona vant sin gruppe og møter dermed nå Chelsea.

Skader/Karantener

Phillippe Coutinho har allerede deltatt i CL for Liverpool, og kan derfor ikke spille for Barcelona i turneringen. Semedo soner karantene for gule kort, mens Vermaelen er usikker, selv om han har fått det grønne lyset fra legene i klubben.
På Chelsea sin side er Marcos Alonso usikker, men Conte har sagt at han regner med å se spanjolen på venstresiden. David Luiz og Ross Barkley er begge usikre, men hadde nok hvert fall ikke startet uansett, mens Bakayoko mest sannsynligvis ikke rekker kampen.
Troppen som er med til London ser slik ut: Ter Stegen, Cillessen, Ortolá, Piqué, Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Iniesta, Suárez, Messi, Dembélé, Paulinho, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes, Aleix Vidal, Umtiti, Yerry Mina og Vermaelen .
Samtlige spillere som er tilgjengelige er med, pluss B-lagskeeper Ortolá.

Siste fem

Det er en stund siden lagene sist møttes, og man må tilbake til 2012. Oppgjørene er ofte jevne og det ser man på målforksjellen. 5-6 fordel Chelsea på de siste fem tellende kampene lagene imellom.
Barcelona – Chelsea: 2-2
Chelsea – Barcelona: 1-0
Chelsea – Barcelona: 1-1
Barcelona – Chelsea: 0-0
Barcelona – Chelsea: 2-2
Som vi ser har fire kamper endt uavgjort, mens Chelsea vant én på hjemmebane i 2012. Lagene har også fått hvert sitt røde kort i hver sin kamp på de siste fem.
Hvem: Chelsea FC – FC Barcelona.
Hva: Champions League, åttendelsfinale.
Hvor: Stamford Bridge, London.
Når: Tirsdag 20. februar 2018 kl: 20:45.
Hvordan: Viasport 1 / Viaplay