Derbi Barceloní står for tur når Barcelona tar turen RCD Stadium.
Barcelona jakter 19. seier når rivalen Espanyol står på motsatt banehalvdel. Vår byrival Espanyol befinner seg for tiden på 15. plass i La Liga hvor de befinner seg syv poeng over nedrykk. Med seier kan de klatre til 14. plass.

117 år

Blant verdens første rivaloppgjør fant sted 23. desember 1900. Det var rett etter at Espanyol ble stiftet av unge studenter. Da Barcelona var allerede stiftet for lenge siden, sendte de sine yngre spillere. Kampen endte 0-0, og rett etter kampen dro lagene på middag sammen. Ikke visste de at denne kampen skulle ende opp med å bli et derby.

Før kampen

Hjemmelaget var det laget som slo Barcelona sin rekord på 29 kamper uten tap, når de vant første kampen 1-0 hjemme på RCD Stadium, før de tapte 2-0 på Camp Nou uken etter. Når det kommer til La Liga, så har ikke Espanyol vunnet mot Barcelona noen av de siste 17 kampene.
Espanyol er sammen med Osasuna og Valencia et av lagene som har sluppet inn tre hat-trick mot Lionel Messi. Kommer det neste i morgen?
Samtidig vil Coutinho møte en av sine tidligere arbeidsgivere. Brasilianeren spilte 16 kamper for Espanyol, og etter hans siste kamp mot Barcelona avslører hans tidligere lagkamerat i Espanyol Christian Gomez at Coutinho sa den dagen at en dag skulle han spille for Barcelona.
Hvis det er en spiller vår rival skal se opp for, så er det Luis Suarez. Han har nå scoret 16 mål på hans 16 siste kamper for Barcelona, og er uten tvil La Liga sin beste spiss hvis vi regner Messi som en ving. Samtidig har Barcelona holdt nullen i 23 av sine 36 kamper denne sesongen.
Hvem: Espanyol vs. FC Barcelona.
Hva: La Liga, runde 22.
Hvor: RCD Stadium, Barcelona.
Når: Søndag, 4. Februar 2018 kl: 16:15
Hvordan: Viasport 1 / Viasport