Det ble ingen festaften, men Suarez sørget for en viktig 1-0 seier i første oppgjør i semifinalen i Copa del Rey.

1. omgang

En omgang der det knapt var noen målsjanser for noen av lagene. Vi så likevel et Barcelona som tok kontroll fra start, og var meget hissige og gode i gjenvinningsfasen. Til tross for at Barcelona hadde mye ball, hadde Valencia god kontroll defensivt. Ved flere anledninger ble Barcelona tvunget til å spille ut på kantene, i stedet for å tre seg gjennom i midten.

2. omgang

Andre omgang startet heller ikke i 100. Barcelona hadde ballen i lange sekvenser, uten å få til noe særlig sluttprodukt.
Etter 66 minutter går Messi på et flott raid langs venstrekanten. Han ender opp med å slå inn på Suarez som er helt ledig på bakerste stolpe. Uruguayaneren gjør ingen feil, og stanger ballen i nettet for Barcelona. Ellers i kampen var det lite å skrive hjem om. Barcelona vinner til slutt 1-0 hjemme mot Valencia.

Vurderinger

Cillessen: (6) Svært lite å gjøre for nederlenderen i kveld. Gjør lite feil med ballen i beina. Kunne likevel endt opp som syndebukk da han var på bærtur mot slutten av kampen.
Roberto: (7) Flink til å kombinere med Rakitic og Vidal langs høyre. Burde kanskje vært utvist etter en horribel involvering. Viser ellers frem flotte driv med ballen i beina, som han er så god på.
Piqué: (7) God med ballen i beina bak i banen. Ikke like avgjørende som sin stoppermakker, men sliter heller ikke nevneverdig. Redder også Umtiti på den ene feilen han gjør i kampen.
Umtiti: (9-BB) Meget god kamp fra franskmannen. Full kontroll i alle situasjoner, utenom én gang.
Alba: (6) Med fremover som alltid. Konstant trussel langs venstrekanten. Vi har sett bedre kamper av ekornet, men absolutt godkjent kamp.
Vidal: (5) Står for flere innleggsforsøk uten det store resultatet. Blir brukt ganske mye i første omgang, men utretter lite.
Busquets: (7) Som vanlig virker han aldri stresset. Blekkspruten er viktig i gjenvinningen i dag, noe som fører til at Barcelona har ballen så mye som de har.
Rakitic: (7) God i dag, Kroaten. Flink med ballen i beina, og gjør noen flotte involveringer defensivt.
Iniesta: (6) Kanskje ikke like livlig og involvert som han pleier, men gjør sine saker bra. Prøver seg på noen stikkere i ny og ne, men det blir ikke noe særlig ut av de.
Messi: (8) Viser frem noen lekre detaljer, og er en offensiv trussel gjennom hele kampen. Strålende assist til Suarez.
Suárez: (7) Jobber steinhardt som vanlig. Ikke hans beste kamp i Barcelona-trøya, men stanger inn en flott scoring.
Innbyttere
Coutinho: (6) Virker ivrig etter å vise seg frem med flotte detaljer og et par skuddforsøk. Brasilianeren leverer bedre i dag enn mot Alavés.
Paulinho: (6) Kommer inn med energi og duellstyrke. Involverer seg ikke så alt for mye, men gjør et fint innhopp.
Alcacer: (6) Viser til tider at han ønsker å vise seg frem, men blir ikke det helt store fra Paco i kveld.