Med kanskje den tøffeste motstanden er det klart for semifinale i Copa del Rey.
Valencia er motstander når det skal spilles om finaleplasser i cupen. I den andre semien spiller Sevilla mot Leganés, som spiller sin første semifinale i Copa del Rey noensinne.
Det er første- mot tredjeplass i ligaen når Barcelona møter Valencia. Gjestene har overrasket denne sesongen anført av Marcelino med Simone Zaza og Guedes som har ført an fremover på banen.

Veien til semi

For FC Barcelona startet det hele mot Real Murcia, som forventet ble enkel motstand. Barca tok seg videre med et knusende 8-0 sammenlagt. Celta Vigo ventet, og så ut til å bli langt vanskeligere. Etter 1-1 i den første kampen var det klart for kamp på Camp Nou. Game, set, match. Barcelona knuste Celta 5-0 og vant 6-1 sammenlagt. Ikke før i kvartfinalen mot byrival Espanyol skulle det bli tøft. Etter en meget svak første kamp lå Barca under 1-0 før kampen på Camp Nou skulle spilles. Som før spilte Barca langt bedre på hjemmebane og vant kampen 2-0. Det holdt til 2-1 sammenlagt og en plass i semien.
Valencia har på mange måter hatt en lignende cup-sesong. Det startet borte mot Zaragoza og det var aldri tvil da Valencia vant begge kampene og sammenlagt med 6-1. Las Palmas skulle heller ikke bli noen stor prøve og flaggermusene gikk videre etter å ha spilt 1-1 borte, og vunnet 4-0 hjemme. Så, i kvarten skulle det bli langt tøffere. Alavés skapte trøbbel for Valencia, som måtte ha straffesparkkonkurranse for å gå videre. Selve oppgjøret endte 3-3 sammenlagt, men Valencia vant 3-2 på straffekonken.

Målpoeng i cupen

Begge lag har to spillere med tre scoringer denne sesongen. Det er snakk om José Arnáiz og Lionel Messi for Barcelona. For Valencia har Rodrigo og Santi Mina scoret tre hver.
Toppscorer i cupen så langt er Víctor Curto fra Real Murcia som har scoret seks. Correa for Valencia har fire og spiller altså to kamper til, minst.
Det er også flere spillere fra begge lag som står med samme antall assist. Her er det snakk om Jordi Alba, Denis Suárez og Aleix Vidal som står med to assist hver. Det samme gjør Santi Mina, Simone Zaza og Dani Parejo for Valencia.

Skader

For Barcelona er det kun Dembélé som er helt sikkert ute med skade, mens Vermaelen er usikker.
Valencia derimot sliter mer i den første kampen på Camp Nou. Gabriel Paulista ser ut til å rekke kampen, men Guedes, Murillo, Kondogbia og Garay er alle usikre og ingen av dem trente i dag.

Fem siste

Når Barca og Valencia møtes er det ofte jevnt. På De fem siste oppgjørene har to av kampene endt uavgjort, to har blitt vunnet av Barcelona, mens Valencia har vunnet én. Målforskjellen ser slik ut: 10-8 fordel Barca.
Valencia CF – FC Barcelona: 1-1.
FC Barcelona – CF Valencia: 4-2.
CF Valencia – FC Barcelona: 2-3.
FC Barcelona – CF Valencia: 1-2.
CF Valencia – FC Barcelona: 1-1.
Hvem: FC Barcelona vs. CF Valencia.
Hva: Copa del Rey, semifinale.
Hvor: Camp Nou, Barcelona.
Når: Torsdag, 1. Februar 2018 kl: 21:30
Hvordan: Viasport 1 / Viasport