Barcelona snudde dobbeltoppgjøret mot Espanyol og vant 2–0 på Camp Nou

1. omgang

Barcelona gjorde som de trengte i den første omgangen. Allerede etter åtte minutter sendte Suárez de blårøde i føringen, etter å ha blitt spilt frem av Aleix Vidal. Reprisen viste at Luisito var foran forsvarerne men at Vidal slo ballen bakover.
Barcelona skapte ikke allverden på tross av et ballinnehav på oppunder 80%. Men om du heter Messi trenger du ikke de største sjansene. Etter 24 minutter spilt plukker Messi opp ballen utenfor boksen til bortelaget, drar seg innover i banen og avslutter via en forsvarer. Med 2–0 er må Espanyol opp, noe som ikke skjedde de siste 20 minuttene av førsteomgang.

2. Omgang

Før andreomgang begynte tok Espanyol ut Sergi Darder til fordel for Leo Baptistao, et opplagt offensivt bytte. Bortelaget kommer til noen sjanser, men byttet fikk nok ikke den store effekten man så etter. Omgangen vil først og fremt bli husket for byttene, først da Aleix Vidal så veldig preget ut da han ble tatt av. Vingen har blitt linket bort lenge, og kan virke som å ha spilt sin siste kamp for Barca.
Etter 68 minutter kom øyeblikket mange har ventet på. Iniesta blir erstattet av han som også skal erstatte han på lang sikt — Coutinho. Vår nye nummer 14 viste veldig gode takter og burde hatt en assist til Suárez. Messi er og nære på ved flere anledninger, men kampen ender 2–0 og Barcelona tar seg videre til semifinalene. Der venter Valencia, Sevilla eller Leganés.

Vurderinger

Cillessen: (6) Ble ikke satt på de store prøvene, og tok det som kom hans vei uten de store problemene.
Roberto: (6) Blir liggende dypere enn det vi er vant med å se mens Vidal er på banen. Kommer mer til sin rett i andre omgang, og spiller en kamp på det gjevne.
Piqué: (6) Ganske lite å gjøre defensivt, og bidrar til å holde nullen. Har et frekt løp på en innøvd frisparkvariant, men det ender med nesten for Piquénbauer.
Umtiti: (8) Er limet bakover mens Piqué er den offensive stopperen. Rydder fint opp og bidrar til at Espanyol ikke skaper all verden. En veldig god kamp av Big Sam.
Alba: (6) Har en så-der kamp. Kommer ikke til sin rett på venstrekanten slik vi har sett han i det siste. Utmerker seg ikke vesentlig hverken positivt eller negativt, men tar ut en Espanyol-spiller med akkurat nok kontakt til å ikke få straffe mot seg.
Vidal: (5) Har en assist etter å bli spilt frem av Messi. Tar til tider rare løp innover i banen som ikke fører noen steder, og får ikke med seg Roberto oppover. Virket preget da han ble tatt av; var dette et adjø?
Busquets: (5) Busquets er ikke like sikker med ball i kveld, og har noen rare innvolveringer. Henter seg inn i løpet av kampen, og gjør alt i alt en ok- kamp.
Rakitic: (6) Gjør mye bra på midten, men mangler den siste forløsende pasningen.
Iniesta: (7) Iniesta er en del av en midtbane som dominerer kampen, og er svært bidragende til det. Ender ikke med å skape noen store farligheter, før han blir tatt av for å gi vei til Coutinhos debut.
Messi: (9-BB) Er den kreative drivkraften i Barcelona nok en gang, og hjernen bak 1–0, samt prikker inn 2–0. Bidrar dypt i banen og står bak det meste Barcelona skaper.
Suárez: (7) Sender Barcelona i føringen tidlig, men bruker det meste av første omgang til å bråke med Naldo. Har noen fine kombinasjoner, men kommer ikke helt til sin rett. Brenner en kjempesjanse som burde gitt Coutinho en assist. Får høy karakter grunnet viktigheten av målet han scorer, men viser ikke den samme formen vi har sett av han i det siste.