Det ble til slutt en komfortabel 5-0 seier mot et Betis som gikk meget offensivt ut fra start.

1. omgang

Den første omgangen var ikke preget av mange store målsjanser, men heller tøffe dueller og tidvis høyt tempo. Betis satte inn et voldsomt press de første 10-15 minuttene, og fikk en god målsjanse. Da var det Guardado som skjøt ballen like utenfor stolpen.
De neste 30 minuttene var det Barcelona som hadde kontrollen i kampen. Likevel ble det ikke produsert noen store målsjanser. Både Rakitic og Busquets fikk testet skuddfoten sin utenfor 16-meteren, men ingen av skuddene ble spesielt farlige. Dermed gikk lagene inn til pause med 0-0.

2. Omgang

Denne omgangen er derimot en helt annen historie. Etter 58 minutter får Barcelona hull på byllen da Rakitic blir spilt i gjennom av Suarez. Kroaten gjør ingen feil mot keeper Adan, og setter 1-0.
Kun fem minutter senere scorer Messi nærmest ut av ingenting. Busquets sender en forløsende pasning til Messi, som gjør at argentineren er alene med keeper, og setter 2-0.
Suarez er i strålende form om dagen, og han skulle få sin del av kaka han også. Han scorer på en nydelig volley etter innlegg fra Rakitic. Målscoreren på 3-0 målet serverer 10 minutter etterpå sin spissmakker, Messi. Argentineren drar av Betis-forsvaret, og setter inn 4-0 da klokka hadde passert 79 minutter.
Etter 89 minutter er Messi på farta igjen. Han varter opp med et nydelig raid, som resulterer i en pasning til Suarez. 30 åringen setter enkelt inn 5-0, noe som blir sluttresultatet.

Vurderinger

Ter Stegen: (6) Meget stille dag på jobben for tyskeren. Sliter faktisk mer enn vanlig med sine utspill. Betis presset forsvaret bra i perioder, noe som gjorde at Ter Stegen måtte ty til lange utspill. Får det litt enklere etter hvert.
Semedo: (7) Ikke like involvert som Alba på motsatt side, men viser glimt av offensive kvaliteter når han får sjansen. Imponerer også defensivt med sin hurtighet.
Piqué: (6) Ganske lite å gjøre defensivt, men gjør det han skal for å holde nullen.
Vermaelen: (6) Spiller en god kamp. Bryter skumle pasninger, og har grei kontroll. Må dessverre ut med skade etter 40 minutter.
Alba: (7) Entusiastisk og god på venstresiden i dag også, spanjolen. Gjør enkelte pasningsfeil, og er ikke like avgjørende som vi har vært vant med de siste ukene.
Roberto: (6) Roberto viser nok en gang at han har et flott driv med ballen i beina. Kan av og til gå seg fast, og til slutt miste ballen. Snuser på 7’ern, men blir ikke nok involvert til å få høyere karakter.
Busquets: (8) Blekkspruten gjør som vanlig meget få feil. Strør baller på nydelig vis, og tar med seg en god målgivende hjem til Barcelona også.
Rakitic: (7) Som flere spillere, hever han spillet sitt i andre omgang. Gjør ingen feil alene med Adan på scoringen sin, og slår et flott innlegg på volley-scoringen til Suarez.
Gomes: (7) Har en fin første omgang, portugiseren. Gir sjeldent fra seg ballen, og slår noen flotte pasninger. Litt mer usynlig i andre omgang, men alt i alt en god kamp fra Gomes.
Messi: (10-BB) En slik kamp må bare belønnes med en karakter som stemmer med draktnummeret til argentineren. Litt forsiktig i første omgang. I andre omgang skrur han på turboen som bare han kan! Scorer to mål og noterer seg to målgivende. Dribler hele Betis-gjengen svimmel flere ganger i kampen. Maktdemonstrasjon av verdens beste fotballspiller!
Suárez: (9) Uruguayaneren løper en del i offside, men hva gjør vel det når han scorer to og noterer seg to assist. Jobber som vanlig knallhardt, og meget vanskelig å ta ballen fra når han har ryggen til en Betis-spiller.
Innbyttere
Umtiti: (6) Flott comeback fra franskmannen. Ikke så mye å gjøre defensivt i andre omgang, men har full kontroll sammen med sin makker.
Paulinho: (5) Ikke særlig involvert etter at han kommer inn, men bidrar med duellstyrke og noen lovende bidrag offensivt.
Deulofeu: (-) Får ikke nok spilletid til å bli vurdert.