Ernesto Valverde stilte tidligere i dag til pressekonferanse foran morgendagens kamp mot Real Betis.
Valverde mener at det høye trykket til hjemmelaget vil skape de største problemene i morgen når FC Barcelona gjester «Benito Villamarín». Den andre halvdelen av sesongen er underveis og Barcelona-manageren er klar i sin tale om hva som er viktig:

— Tanken er å fortsette denne seierstrenden vi har skapt slik at vi kan spille på det nivået vi gjorde i den første delen av sesongen, men Betis kommer til å gjøre det vanskelig for oss.

Valverde roser Real Betis og sier deres styrke er i det høye tempoet og ballbesittelse:

— De liker å spille med ballen på motstanderens banehalvdel. De vil spille med mest mulig besittelse av ballen og da må vi fokusere på å ta dette vekk fra de.
— Betis spiller med selvtillit. De har skapt noen flotte resultater i det siste, spesielt mot Sevilla, og dette vil høyne moralen i troppen.

Cup-tap ingen distraksjon

Barcelona tapte poeng mot Espanyol i forrige kamp, men Valverde er klar på at dette ikke har påvirket spillertroppen:

— Spillerne mine lar seg ikke distrahere av resultatet mot Espanyol i Copa del Rey. De er ikke fokusert hverken på den første eller kommende kampen. La Liga er det som vi alle er fokusert på.

Nye signeringer

Valverde snakket også litt som de nye signeringene dette overgangvinduet. Midtstopper Yerry Mina og angrepsspiller Coutinho:

— Jeg er glad for at Yerry Mina kan spille for oss. Jeg har snakket med han og har fortalt at det kan være en plass til han i kamptroppen. Han trenger likevel tid til tilpasse seg og det skjer ikke over natten.
— Coutinho gjør gode fremskritt med sin skade. Jeg kommer ikke til å gi en deadline på når han er tilbake fordi sånne ting tar tid og er forskjellig fra spiller til spiller. Jeg vil ikke utsette han for unødvendig stress ved å tvinge han tilbake for tidlig heller.