Det er klart for Derbí Barceloní i kvart finalen i Copa del Rey.
Det har vært stor forskjell på lagene fra Barcelona denne sesongen. I serien er det 13 plasser som er mellom de to lagene, og siste lokaloppgjør endte med en knusende 5-0 seier til Barcelona.
Barcelona skal prøve å forsvare tittelen, nok en gang, noe som ville gjort at pokalen ville tatt turen til Camp Nou for fjerde året på rad, men først må altså Espanyol slås.
Valverde må klare seg uten Dembélé som har skadet seg igjen, mens Iniesta sliter med en liten skade og er usikker. Coutinho er fortsatt skadet, mens Yerry Mina er klar for spill, så gjenstår det å se om Valverde mener det er for tidlig for den høyreiste colombianeren.

Espanyol

De blå-hvite har slått Tenerife med 3-2 sammenlagt, og det samme gjorde de da de møtte Levante i forrige runde.
De er heller ikke i så verst form. På de siste fem kampene har det blitt tre seire, én uavgjort og et tap, hvor den ene kampen de vant var mot Atlético Madrid.
Espanyol har en kvikk angrepsrekke, men har slitt litt med å score mye mål denne sesongen. Toppscorer i La Liga for Espanyol er Gerard Moreno med sine åtte scoringer, etter han følger Leo Baptistao med tre. Baptistao har også flest assist med tre.

Fem siste oppgjør

Ser man bort i fra en treningskamp imellom disse kampene har Barcelona vunnet samtlige fem kamper.
5-0, 0-3, 4-1, 5-0 og 0-2. Dette gir en målforskjell på hele 19-1 fordel Barca.
Hvem: RCD Espanyol – FC Barcelona.
Hva: Kvartfinale, Copa del Rey.
Hvor: Estadi Cornellà-El Prat, Barcelona.
Når: Onsdag, 17. januar 2018, kl: 21.00
Hvordan: Viasport 1 / Viasport