Det så lenge stygt ut for Valverdes gutter, men etter magi fra Suarez og Messi kan de blårøde dra til Barcelona med en 4-2 seier.
Første omgang
Barcelona tok initiativet i starten av omgangen, men hadde heller ingen store sjanser. Etter 10 minutter skulle Real Sociedad få hull byllen. Xabi Prieto slår et nydelig innlegg inn til Willan José, som header ballen i bakken og i mål. Her bommer blant annet Roberto totalt på timingen når han prøver å heade ballen unna.
Det skulle bli mer Sociedad. Rakitic roter det til når han har ballen litt for lenge utenfor egen 16-meter. Det utnytter Willian José som setter ballen i nettet. Heldigvis for Rakitic og Barcelona blir målet annulert på grunn av en dytt som Rakitic får i forkant.
I det 33. minutter er Sociedad frempå igjen. Juanmi stikker bak Roberto og får en flott ball inn bak. Juanmi skyter ballen via Roberto, noe som setter Ter Stegen ute av spill og fører til 2-0.
Paulinho tenner håpet mot slutten av omgangen, når han får et flott innlegg fra Suarez langs bakken. Brasilianeren kan enkelt sette ballen bak keeper Rulli. Barcelona har initiativet resten omgangen, men lagene går altså inn til pause med 2-1.
Andre omgang
Andre omgangen er en helt annen historie enn den første. Etter 50 minutter får Suarez ballen av Messi på venstresiden. Uruguayaneren velger å curle ballen rundt en sjanseløs Rulli, og dermed var vi like langt.
Barcelona fortsetter å ha initiativet, til tross for at Sociedad kommer på besøk i motsatt banehalvdel i blant. Etter 70 minutter skulle Suarez sette sitt andre mål for kvelden. En strålende heading fra Vermaelen gjør at Suarez er helt alene med keeper. Spissen gjør ingen feil, og sender katalanerne i ledelsen.
Etter 84 minutter får Messi sjansen på frispark i god posisjon. Magikeren sender lærkula i nettet uten at keeper Rulli klarer å bevege en finger. Det ender 4-2, og dermed er forbannelsen på Anoeta i la liga endelig brutt.

Vurderinger

Ter Stegen: (6) Kan ikke lastes for noen av scoringene. Står ellers en solid kamp og leverer noen gode redninger.
Roberto: (5) Svak defensivt, bedre med offensivt. Dårlig timing på 1-0, og opphever offsiden på 2-0. Kombinerer tidvis fint med Suarez på høyresiden.
Piqué: (6) Synes han har en svak start på kampen, men tar seg opp i andre omgang. God i lufta og grei med føttene. Kan nok likevel forbedre seg litt.
Vermaelen: (7) Spiller en meget god kamp, omtrent feilfri. Meget god både langs bakken og i lufta. Noterer seg for en assist på det viktige 3-2 målet til Suarez.
Alba: (6) Svak defensivt i andre omgang. Sliter til tider med Odriozola som kommer på offensive løp på løpende bånd. Bra offensivt som alltid.
Rakitic: (4) Banens svakeste i kveld. Har en god start frem til scoringen. Bidrar med feilpasninger og feilposisjoneringer resten av kampen.
Busquets: (6) Spiller en brukbar kamp. Som resten av laget, hever han spillet sitt i andre omgang. Strør baller på Busquets-vis.
Gomes: (4) Meget usynlig i kveld. Ikke så mye mer å si her, for han var knapt involvert i noe. Svakt av portugiseren.
Paulinho: (5) Utretter ganske lite i de 64 minuttene han får på banen. Får godkjent likevel med tanke på at han scorer 2-1 målet.
Messi: (8) Svak første omgang. Er mer med etter pause. Leverer noen flotte detaljer og scorer et vakkert mål på frispark. Vi har sett argentineren bedre, men får likevel en solid karakter etter en meget god omgang.
Suárez: (9-BB) I dag er Luisito våken og god! Involvert i tre av fire mål. Fantastisk 2-2 scoring! Dette er den Suarez vi kjenner!
Innbyttere
Dembélé: (5): Relativt usynlig når han kommer inn. Er kanskje litt redd for å by på seg selv med tanke på den glatte gressmatta.
Digne: (5) Går inn på venstrebacken, men gjør ikke så mye ut av seg.
Denis Suarez: (-) Får ikke nok spilletid til å bli vurdert.