En vanskelig bortekamp der Barcelona ikke har vunnet siden 2007 i La Liga.
Det blir alltid tøft for Barca når de drar til Anoeta for å møte Real Sociedad og man kan ikke forvente noe annet denne gangen heller.
Kanskje skal man forvente mye mål i morgen, for Anoeta er den stadion som har sett flest scoringer i La Liga denne sesongen, og Barcelona er det laget som scorer mest mål. Når det er sagt sliter Barca med å score borte mot Sociedad. De siste fem kampene på Anoeta i La Liga har endt med fire tap og én uavgjort for Barcelona, med 9-4 i målforskjell, fordel Real Sociedad.

Real Sociedad

Det har vært en tøff sesong for de blå-hvite som foreløpig ligger på en 14. plass i La Liga. På de siste fem kampene har de tapt tre, spilt to uavgjorte og vunnet en kamp, som var mot et Sevilla som virkelig er ute å sykle om dagen.
Hjemmelaget må klare seg uten Inigo Martínez som har vært god i forsvaret, mens Carlos Martínez forventes og fortsatt være ute med skade.
De beste spillerne til Sociedad denne sesongen har kanskje vært Illaramendi, Oyarzabal og José. Oyarzabal har scoret syv mål, mens José står med seks i La Liga. På assist fronten er det Odrizola som er Sociedads beste med fire.
For Barcas del er det Messi som leder begge kategoriene med 16 mål og syv assist.
Barcelona må også klare seg uten Umtiti og Coutinho som er ute med skader, mens Alcácer fortsatt er usikker. Busquets er derimot tilbake fra karantene. Noe annet å legge seg merke ved er at Alená ikke var med i B-troppen som spilte i dag, noe som kanskje betyr at han vil fortsette med å være med A-laget, hvert fall frem til Coutinho er skadefri.

Fem siste

Når disse lagene møtes er det en stor fordel å spille på hjemmebane, noe man enkelt ser om man ser tilbake på tidligere møter. På de fem siste kampene har tre av dem vært i La Liga, og to i Copa del Rey.
Barcelona – Real Sociedad: 5-2 (CdR)
Real Sociedad – Barcelona: 0-1 (CdR)
Real Sociedad – Barcelona: 1-1 (LL)
Real Sociedad – Barcelona: 1-0 (LL)
Barcelona – Real Sociedad: 4-0 (LL)
Hvem: Real Sociedad – FC Barcelona.
Hva: La Liga, runde 19.
Hvor: Anoeta, San Sebastián.
Når: Søndag, 14 januar 2018, kl: 20:45
Hvordan: Viasport 1 / Viaplay