Etter en jule- og nyttårsfeiring er spansk fotball endelig i gang igjen.
I morgen er det klart for Copa del Rey og det er Celta Vigo som står på motsatt banehalvdel. Det betyr at Barcelonaspillerne tar en tur nesten helt til Portugal, mer spesifikt til nordvest Spania.

Celta Vigo

Barca sliter ofte mot Celta Vigo, og de lyseblå har i det siste blitt et godt cup-lag. I fjor slo de ut Real Madrid og året før var det Atlético som måtte se seg slått av Celta. Barca har ikke klart å vinne mot Celta i tre av de fem siste oppgjørene, og for ikke lenge siden spilte de to lagene uavgjort på Camp Nou i seriesammenheng.
Med en kjent mann for Barcelona som styrer skuta, har Enzue ingen skadeplager eller suspensjoner å tenke på foran oppgjøret i morgen på Balaídos. Spissen Iago Aspas avsluttet 2017 i veldig god form og scoret to mål mot Deportivo i den siste kampen. Spanjolen har også en vane for å score mot nettopp Barcelona.
Celta avsluttet 2017 med to seire, to tap og et uavgjort, så de var ikke i en forrykende form før ferien.

Barcelona

For Valverdes del er det ekstremt gode nyheter at Dembélé er tilbake igjen og spilleklar for klubben etter over 100 dager på sidelinjen. Dessverre mangler stadig Samuel Umtiti og Paco Alcacer er også ute med en skade. Sergio Busquets er ute med suspensjon.
Suárez avsluttet før ferien med å vise tegn til målformen vi har blitt så bortskjemte med, og det er bare å håpe han starter 2018 med et smell.
Barcelona avsluttet i stor stil før ferien med 0-3 seier borte på Santiago Bernabeu og har fire seire og en uavgjort på de fem siste kampene.

Fem siste oppgjør

Oppgjørene mot Celta Vigo har vært ekstremt målrike i det siste med et målsnitt på 5,6 mål per kamp. Barca har 17-11 i målforskjell på de fem siste.
Barcelona – Celta Vigo: 2-2
Barcelona – Celta Vigo: 5-0
Celta Vigo – Barcelona: 4-3
Barcelona – Celta Vigo: 6-1
Celta Vigo – Barcelona: 4-1
Hvem: RC Celta de Vigo – FC Barcelona.
Hva: Copa del Rey, åttendelsfinale.
Hvor: Balaídos, Vigo.
Når: Torsdag 4. januar 2017.
Hvordan: Viasport 1 / Viaplay