Barcelona entret Santiago Bernabéu lille julaften mot et Real Madrid som var nødt til å vinne.

1. omgang

Og kampen åpnet nesten på verst tenkelige vis for Barcelona. Etter kun 73 sekunder fikk Real Madrid kampens første hjørnespark, hvor Cristiano Ronaldo pannebrasket ballen via tverrliggeren og i mål – et mål som helt korrekt ble annulert for offside.
Real Madrid spilte Barcelona veldig lavt det første kvarteret, og etter ti minutter fikk Los Blancos en kjempesjanse hvor Cristiano Ronaldo sleivsparket ballen på femogførti som til slutt ble klarert til hjørnespark av Andrés Iniesta.
Barcelona fikk sin første sjanse i kampen etter en halvtime da Paulinho tok et godt løp inn i Real Madrids 16-meter og tvang Keylor Navas til å lirke ballen over tverrliggeren.
Intensiteten i kampen økte betraktelig de siste 10-12 minuttene av første omgang, og etter 41 minutter stod Karim Benzema for omgangens største sjanse da han headet et innlegg fra Marcelo i stolpen.
Etter en omgang hvor Real Madrid hadde hatt det spillemessige overtaket gikk lagene inn i garderoben med 0-0 til pause.

2. omgang

Etter hvilen var det to helt andre lag som kom på banen. Barcelona tok kontroll helt fra begynnelsen av første omgang, og etter 54 minutter tok Barça ledelsen. Rakitic fant Sergi Roberto på høyre side som på glimrende vis spilte tversover til Suárez. Alene mot keeper satte uruguayaneren ballen rolig til høyre for Keylor Navas. 1-0.
Ti minutter senere ble Suárez spilt nydelig igjennom av Messi, skuddet ble reddet av Keylor Navas før Dani Carvajal stoppet returen fra Paulinho med høyrehånda – marsjordre for Carvajal og straffe til Barcelona. Lionel Messi satte straffen kontant til venstre for Keylor Navas, og med to baklengsmål for Real Madrid og én spiller mindre på banen var det åpenbart at inspirasjonen til hovedstadslaget hadde fått seg en solid knekk. Med unntak av en periode rundt 80 minutter hvor Barcelona avverget et par store muligheter anført ter Stegen og Pique, trillet Barcelona ball og kontrollerte seieren inn. På overtid dro Lionel Messi seg inn i 16-meteren og fant Aleix Vidal på femogførti, som via Keylor Navas skjøt ballen i mål.
Seieren gjør at Barcelona leder La Liga med ni poeng ned til Atlético Madrid, og hele 14 poeng ned til Real Madrid, som har én kamp mindre spilt.

Vurderinger:

ter Stegen (8) – Nydelig redning med benet etter 31 minutter på skudd fra Ronaldo, og varter opp med avgjørende redninger i kjent stil. Litt fomlete involvering etter skudd fra Bale, men som han retter kjapt opp igjen. Jogi Löw skal virkelig få noe å tenke på fremover.
Sergi Roberto (8) – Sliter defensivt i begynnelsen av oppgjøret og har dårlig kontroll på Cristiano Ronaldo. På tross av enkelte gode tekniske involveringer sitter ikke innleggene og pasningene helt i første omgang. Tar seg drastisk opp i andre omgang. Dribler av, spiller igjennom, tar gode løp, og så videre. Byttes ut mot Aleix Vidal på overtid.
Piqué (8) – Pique gjør en veldig god kamp og har god kontroll. Sammen med Paulinho en av få som utmerker seg positivt i første omgang, og fortsetter med det gode spillet i andre i omgang.
Flere gode involveringer som er helt avgjørende. Sesongens beste kamp for Piques vedkomne.
Vermaelen (7) – Får et taktisk gult kort etter 19 minutter, og fortsetter de gode prestasjonene han har vist de siste kampene. Gjør ingen store feil, og nyter godt av å ha en bauta som Pique ved sin side.

Jordi Alba (7)
– Jordi Alba er i god form om dagen, og er en av de beste spillerne våre i første omgang. Hissig, god til å kombinere og også god i pasningsspillet. Får ikke like mange muligheter til å gå i bakrommet som vanlig. I første omgang fordi vi blir spilt lave, og i andre omgang fordi Sergi Roberto påtar seg en del av ansvaret. Alt i alt nok en god kamp av Jordi Alba.
Rakitic (6) – Symptomatisk ved Rakis spill denne sesongen er at han ser ut til å la seg stresse i trange situasjoner. Er nesten helt usynlig i første omgang og blir løpende mye imellom, men har en del gode involveringer i andre omgang både defensivt og offensivt. Tar seg – som resten av laget – opp i den omgangen.
Paulinho (8) – Paulinho er mye involvert, og kanskje vår beste spiller før pause. Står for Barcelonas to største sjanser i første omgang, og spiller med stor selvtillit. Ikke like involvert i andre omgang, men det er utelukkende fordi lagkameratene hans tar mer ansvar og får bedre flyt. «Alle» ønsket å starte kampen med Paulinho, og han viser hvorfor. Byttes ut etter 83 minutter for Gomes.
Sergio (7) – Famler litt i første omgang og er lite synlig, men tar seg opp i andre. Har veldig god kontroll etter 1-0-målet, og er veldig solid defensivt.
Iniesta (8) – Får lite plass å boltre seg på i første omgang, men har en del teknisk gode involveringer. Har stor ro i spillet sitt, tar seg forbi, spiller igjennom og leverer en klassisk Iniesta-prestasjon. Veldig viktig for Barcelona i det oppbyggende spillet, og det er lenge siden Iniestas bidrag har blitt satt mer pris på enn nå – i fraværet av andre kreative offensive spillere. Byttes ut mot Semedo etter 76 minutter.
Messi (8 – BB) – Svake involveringer i første omgang selv om han fortsatt er helt signifikant i de avgjørende fasene av spillet. Gjør som han vil i andre omgang og leverer gjennomspill slik kun Messi kan, og kunne også i dag hatt enda flere målgivende pasninger. Setter straffen kontant i nota og får assist på målet til Vidal. Noen vil sikkert være uenige med meg i at Messi får Banens Beste-prisen, men med så mange involvereringer som enten er eller matchavgjørende eller potensielt matchavgjørende er det uunngåelig at han får den.
Suárez (7) – Frisk allerede fra begynnelsen av oppgjøret og virker heltent. Har formen begynt å melde seg i grevens tid? Jobber knallhardt og har selvtillit i det han foretar seg. Brenner et par store sjanser, men er rolig når han sender Barcelona i føringen etter 54 minutter.
Semedo (6) – Byttes inn for Iniesta etter 76 minutter.
Kjempestor sjanse tre minutter etter innhoppet etter et nydelig raid. Nyter godt av å komme inn for et lag som allerede har avgjort kampen.
André Gomes (-)
Kommer inn for Paulinho etter 83. For lite spilletid til å bli vurdert med karakter, men brenner en stor sjanse
Aleix Vidal (-)
Kommer inn for Sergi Roberto på overtid og punkterer kampen på overtid etter en femogførtipasning fra Lionel Messi. For lite spilletid til å få karakter.