I morgen braker det løs med verdens største klubboppgjør i seriesammenheng, og sesongens første El Clásico spilles i Madrid.
Barcelona har startet La Liga strålende og ligger foran Real Madrid med hele 11 poeng når det er klart for sesongens første El Clásico.
Hva gjelder skadesituasjonen er den helt klart større i Barcelona enn hva den er i Madrid. De hvite fra hovedstaden kan velge mellom alle sine spillere, mens i Barcelona mangler vi blant andre stopperkjempen Umtiti, som kanskje har vært La Ligas beste midtstopper så langt denne sesongen. I tillegg er Demélé som kjent fortsatt ute, mens både Paco og Deulofeu også blir å se på sidelinjen på lørdagens kamp.
Det vil bli mange ”kamper i kampen” og det kan stå på hvem som er i form akkurat denne helgen. Formspillere kan du lese om her, men ser vi på hvordan sesongen har gått så langt kan det fort hende det er ter Stegen og Messi som også står frem i morgen.

Fem siste

På de siste fem kampene i La Liga-sammenheng har Barcelona vunnet tre av kampene, én har endt uavgjort og Real Madrid har vunnet en gang. Dette gir en målforskjell på 11-6 fordel Barcelona.
I den etter hvert så lange El Clásico historien er det Lionel Messi som er toppscorer med 24 mål totalt og 16 av dem i La Liga-kampene. Ballmagikeren fra Argentina er også spilleren med flest assist med 13.
I serien denne sesongen er det også Messi som har flest mål. Messi har 14, Suárez har 8 og Paulinho har 6 mål for Barca. For Real Madrid er det Ronaldo, Isco og Asensio, som alle står med 4 mål hver, som har scoret mest.
Assist-kongene i klubbene er Alba og Messi med 5, mens Isco og Benzema leder an med 3 i Madrid.
Hva? La Liga, 17. serierunde 2017/18.
Hvem? Real Madrid CF – FC Barcelona
Hvor? Santiago Bernabeu, Madrid.
Når? Lørdag 23. desember kl: 13:00
Hvordan? Viasport 1 / Viaplay