Når El Clásico finner sted er det ofte enkeltmannsprestasjoner som kan avgjøre en kamp. Disse åtte spillerne kan være utslagsgivende når Barcelona og Real Madrid møtes lille julaften.
6. Casemiro
Det er ingen overraskelse at Casemiro er med. Vært solid i nesten alle kamper, og viktigheten hans kan ikke understrekes nok. Når Real Madrid i tillegg har underprestert i flere kamper denne sesongen har midtbanekrigeren vært avgjørende. Legg til at Casemiro er ålreit med ballen, kan slå fine pasninger, og løper til han besvimer. Han blir en viktig spiller for Zidane og «Los Blancos» under lørdagens storoppgjør, og det er nok han som får i oppgave å mannsmarkere Lionel Messi slik vi har sett i tidligere Clásico-oppgjør.
5. Jordi Alba
Uten Neymar har Jordi Alba fått lov til å blomstre offensivt på banen. Den lynhurtige venstrebacken bidrar i tillegg defensivt på banen, og står allerede med ett mål og fem målgivende pasninger denne sesongen. Kommer sannsynligvis til å måtte bryne seg på Isco eller Gareth Bale, i tillegg til offensive Carvajal. Blir avgjørende for bortelaget at Alba klarer å stoppe disse om man skal ha muligheten til å ta med seg noe fra mektige Santiago Bernabeu.
4. Raphael Varane
Varane har vært enorm for Madrid denne sesongen, og har gjort savnet av Pepe minimalt. Tidligere vært preget av en smule ujevnhet i prestasjonene, men denne sesongen har den franske midtstopperen fått sitt virkelige gjennombrudd. En kombinasjon av enorm fart og styrke, kombinert med evnen til å kunne lese spillet godt, har ført til at Varane virkelig har dominert Real Madrids forsvarslinje denne sesongen. Har bortsett fra pasningspillet vært på lik linje som Umtiti denne sesongen når det kommer til de defensive statistikkene. Umtiti hadde selv vært på denne listen hadde det ikke vært for at han er utilgjengelig til lørdagens kamp.
3. Ter Stegen
Snakker vi om verdens beste målvakt sesongen 2017/18? Det er definitivt ikke mange som er bedre. Har sammen med Umtiti bært årets Barcelona-utgave defensivt. Ter Stegen har vært helt enorm som skuddstopper denne sesongen, og har tatt mer ansvar denne sesongen når det kommer til organiseringen av Barcelona-forsvaret. Er i tillegg svært trygg med ballen i beina, og uredd når det kommer til å løpe ut for å stoppe potensielle gjennombrudd. Har blant annet gjort det bedre enn David De Gea når det kommer til å holde nullen, antall mål sluppet inn, antall redninger per mål som slippes inn og pasningsprosent.

2. Luka Modric
Kan Modric-magi være det som senker Barcelona? Den kroatiske playmakeren har de siste sesongene etablert seg som kanskje verdens beste midtbanespiller. Var sammen med Ronaldo banens beste i fjorårets Champions League-finale, og ble nylig turneringens beste spiller i VM for klubblag. En blanding av teknikk, forståelse for spillet og en pasningsfot uten like har gjort Modric til en av verdens beste spillere i sin rolle. Står i likhet med vår egen Iniesta uten hverken mål eller målgivende pasninger i La Liga, men alle med et snev av fotballforståelse vet at når disse to magikerne er på banen handler det hverken om statistikk eller målpoeng, men om ren fotballmagi. Duellen på midtbanen har utvilsomt vært avgjørende i disse oppgjørene, og en Modric i tospann med Toni Kroos kan fort være tungen på vektskålen for Real Madrid.
1. Lionel Messi
Kommer nok ikke som noen overraskelse for leserne at Lionel Messi er med på denne listen. Den fotballspilleren som uten tvil har dominert verdensfotballen mest de siste 10 årene, og setter rekord etter rekord for hver dag som går. Utlignet nettopp Gerd Muller som spilleren i europeisk toppfotball med flest mål for samme klubblag, og kommer neppe til å gi seg der. 14 mål og 5 målgivende på 16 kamper i ligaen står det respekt av for hvilken som helst spiss. Når Lionel Messi i tillegg ikke opererer som en ren spiss, men mer som en playmaker, er dette et helt sykt tall. Spilleren med klart flest nøkkelpasninger for Barcelona, og er både den som skaper og den som avslutter angrepene. Vi kommer definitivt til å få se litt Messi-show under lørdagens oppgjør, slik vi er blitt så vant til i disse oppgjørene.
Giævers utvalgte
La-Liga ekspert Jonas Giæver, som sammen med Petter Veland og Magnar Kvalvik også driver podcasten LaLigaLoca har valgt ut to spillere han mener kan komme til å bli avgjørende for begge lag. Den han tror kan bli utslagsgivende for Real Madrid er Sergio Ramos, på godt og vondt.

Ramos er definitivt spilleren som står frem i slike oppgjør. Har en tendens til å enten være den som avgjør kampen eller får rødt kort i disse oppgjørene. Real Madrid er nødt til å vinne denne kampen, og Ramos blir viktig for dem.

På spørsmål om hvem av spillerne som blir avgjørende for bortelaget velger Giæver en spiller man før sesongen hadde lite tillit til, men som med sin fysikk og tilstedeværelse kan vise seg å bli avgjørende på Barcelona-midtbanen.

Paulinho har egenskaper svært få i Barcelona har. Er en boks til boks-spiller som kan bli avgjørende for å utligne Casemiro på Madrid-midtbanen. Har i tillegg vist seg å være nyttig på dødballer, et område Real Madrid har vært bedre enn Barcelona på de siste sesongene. Jeg tror Valverde vil starte med Paulinho, og tror fysikken hans kan være viktig i denne kampen.

Hvem av disse spillerne tror dere kommer til å bli avgjørende i lørdagens toppoppgjør? Vil Barcelona øke forspranget ned til erkerivalen, eller blir det liv i La Liga igjen før vårsesongen?