Etter ranet på Camp Nou sist mot Celta var kun 3 poeng godt nok i kveld.
Deportivo skapte trøbbel for Barça sist lagene møttes, men det ble nok mer julekvelden på kjerringa for de blåhvite i kveld.
Kampen er kun 3 minutter lang da Suárez sniker seg gjennom som en ninja, lirker kula ut til Iniesta som så slår inn til Messi foran mål. Argentineren som mottok gullstøvelen før kamp hadde dessverre på seg cowboyboots og ballen glir over. Etter 5 minutter sitter kula i mål fra Suárez, men Alba avblåses korrekt for offside i forkant.
Etter tjue litt småtamme minutter slår Messi på turboen og skaper sjanser på løpende bånd før han serverer den uruguayanske offsidekometen en ferdig scoring i forkant av 1–0 etter en halvtime. Drøye fem minutter før pause treffer Lionel sin nye bestevenn av året, Mr. Stolpe, for 9. gang (!) i år da han klokkeklart dunrer kula i tverrligger bak en forfjamset fjøsnisse i Deporburet. Utrolig nok sender han nok en suser i stolpen like etter, men kan glise denne gangen fordi Paulinho setter returen flott til 2–0.
Omgangen avsluttes med kampens rareste situasjon der Suárez fra skrått hold forsøker å «rabona»-chippe ballen i mål, men keeper får fistet kula ut i siste liten, og uten mållinjeteknologi kan man knapt slakte dommerne denne gang for avgjørelsen om å vinke spillet videre.

2. omgang

Det glisne publikumsantallet har knapt rukket å fordøye alkoholfri øl og halvslappe pølser eller fuglefrø før Roberto og Suárez disker opp 3–0.
Etter et hav av sjanser mot et fullstendig overkjørt Depor disker Barca opp med en ny stolpeassist-scoring og Paulinho setter kveldens andre til 4–0. Messi brenner sjanse på sjanse, treffer stolpene oftere enn Davy Wathne serverer gullkorn på TV2-sporten og setter en halvslapp og lettlest straffe i keeperhøyde som slås ut. Med litt uttelling kunne Barca vunnet 15–0 i kveld, men Messi går målløs av banen nok en gang denne sesongen.
En særdeles underholdende kamp ender 4–0 til Barca.

Vurderinger

Stegen (7): Den første omgangen kunne trolig ter Stegen holdt nullen mens han nøt fire pils og en pizza. Mulig det er tyskerens overmenneskelige sesongstart som har skremt skjørbuk på Depor-spillerne, men de flaue skuddforsøkene gir ingen frysninger. Får en god redning på tampen, men har neppe svettelukt i armhulene etter i kveld.
Roberto (7): Gullpoteta med Josh Groban-krøllene starter igjen på høyreback, og står høyt i banen innledningsvis. Det ender med at Piqué må dekke mye rom, og selv Alba må ta turen over for å dekke rommet på høyrebacken. Ellers bidrar han greit fremover. Sergi starter like gjerne andre omgang med en stillbildeverdig ferdigscoret crosser til Suárez som setter 3–0.
Piqué (7): Piqué har fremstått som alt fra verdensstjerne til en mannekeng med muskelsmerter denne sesongen, heldigvis virker han å være i brukbar allmenntilstand nå like før jul. Ser trygg og skjerpet ut hele kampen gjennom.
Vermaelen (6): The Verminator har vist seg tilliten verdig i de siste kampene og starter også greit mot aggressive Deportivo. Kommer seg fint gjennom den lille Depor-perioden og har null problemer utover.
Alba (8): Alba har rett og slett vært som skattevesenet i år – innpåsliten og dukker opp overalt. Starter med flotte raid ned venstreflanken og dekker jaggu Robertos høyrebackplass da det trengs. Flyr opp og ned som ekornet Hammy i «Over Hekken» og banker ballen i stolpen kvarteret før slutt, hvorpå Paulinho setter sin andre retur for kvelden.
Rakitic (7): Kroaten har dekket store rom defensivt i år, men sett ut som han tilhører Oppegård IL hver gang han skal fremover i banen. Fortsetter slik i kveld, selv om han har et sylfrekt hælspark tidlig i kampen. Blir litt verken fugl eller fisk av Ivan i kveld, men trekker også oftere ned i ankerrollen etter hvert som Paulinho får målblod på tann. Sterk defensivt.
Paulinho (8): Paulinho startet sin Barca-karriere bedre enn de fleste hadde turt drømme om, men har siden dabbet av i form. I kveld blir han mye løpende mellom i begge faser av spillet, men det er tydelig at han er sugen på å bidra mer enn i de siste kampene. Kort tid før pause følger han et langt Messiraid til døra og blir belønnet med en retur i beina på åpent mål som han fint setter inn til pauseresultatet 2–0. Returjageren fortsetter i andre omgang og blir igjen belønnet for de dype løpene da han setter 4–0 på ny stolperetur, denne gang fra Albas skudd.
Iniesta (10-BB): Å ta ballen fra Iniesta når han er i form er som å ha ribbefett under danseskoa på julaften, rett og slett håpløst. Danser seg gjennom halve Deportivo både i angrep og forsvar og skaffer like mange frispark den første halvtimen som Suárez pådrar seg. Den hårfattige ballvirtuosen serverer lekkert Messi gjennom i forkant av målet, og virker å ha fått skikkelig sving på tryllestaven nå like før den magiske juletiden. Like før pause drar han kveldens 24. luke på stakkars Depor-spillere som trolig må leve på brødskorper og mjød jula gjennom.
Godeste Andres går av til stående applaus fra både hjemme- og borte-supportere etter 55 minutter og har trolig satt noen støkker i RM før storkampen lille julaften.
Alcácer (6): Stakkars ulykkelige Paco må tidlig ut med muskelskade og ser regelrett fortvila ut..
Messi (8): Messi får en gylden mulighet allerede etter 3 minutter, men avslutningen fra litt hold er ikke Coutinho-verdig og blåses over. Deretter ser han slapp og uinspirert ut i et drøyt kvarter før han skrur på showfaktoren. Drøye halvveis ut i den første omgangen regelrett herjer Messi utpå der og skaper sjanse på sjanse før han omsider spiller Suárez gjennom på såpass blank kasse at selv somlefot ikke klarer å bomme. Årets første julegave delt ut og 1–0. Kort tid før pause måker magikeren to kuler i aliminiumet slik at han nå står med 10. rammetreff i år – også det en rekord. Etter drøye timen lader stolpegrossisten slegga fra 25 meter på frispark og måker den i stanga, er det mulig? Messi brenner også en grusomt svak straffe etter snaue 70 minutter i en kamp hvor ballen bare ikke ville inn for Leo. Får store rom og sjanser mot slutten, men har maksimalt stang-ut i dag, tross en god kamp. Brenner en ny gigasjanse ti minutter før slutt og spiller rett og slett en av sitt livs dårligste kamper rent avslutningsMessi.
Suárez (8): Når undertegnede sitter her med feber, hodepine, tørrhoste, frysninger og egentlig kun mangler mageplager for å fullbyrde elendigheten, er dagens eneste høydepunkt å skulle se Barca spille høytidsfotball. Når Suárez da plukker opp tråden med håpløse touch, offside etter offside samt lager håpløse frispark, blir man fort oppgitt. Heldigvis får han en gavepakke av Messi rundt halvtimen spilt og setter enkelt 1–0, og kan bygge seg et snev av selvtillit inn mot El Clásico neste helg.
Like etter pause får han servert en deilig markkrypercross fra Roberto og banker inn kveldens andre «Ronaldo-mål». Så får vi håpe det er med uruguayaneren som med portugiseren, at egoet kun trenger litt smøring før målene renner inn.
Stillbilder i pausen viser at Suárez ble snytt for en scoring, og etter ca timen spilt snytes han for straffe og, mens Lahoz flirer som bare han kan. Så like etter kommer Suárez helt alene med keeper, helt uten press, men somler som bare han kan og keeper redder fint. Men Luisito nøyer seg ikke med det, for sekunder etter måkes han ned i straffefeltet såpass soleklart at selv Lahoz ikke kan gjøre annet enn å tildele straffespark, som Messi selvsagt brenner. Spiller flott gjennom til Alba kvarteret før slutt i en situasjon som ender i 4–0. Fem minutter før slutt kommer Suárez og Messi alene gjennom, men uruguayaneren er mer opptatt av hattrick enn å gi tilbake til Messi, så han drar til med skeiva og treffer selvsagt stolpen.
Innbyttere:
Vidal (6): Kommer tidlig inn for uheldige Paco, og er som vanlig ivrig med fremover i angrep. Har flere fine initiativ fremover i banen utover i kampen og får en stor sjanse på volley like før slutt, men den ballen lander neppe før 2. juledag.
Gomes (5): Får nesten en hel omgang til fordel for en grandios Iniesta i kveld. Bidrar finfint mot et Deportivo i full oppløsning.
Digne (–): Får ti minutter på venstrebacken for en glimrende Alba.