Når Barcelona møter Deportivo på søndag, er det for å spille årets siste kamp på Camp Nou.
Katalanerne er tilbake på Camp Nou etter at de forrige helg cruiset inn til en komfortabel 2-0 seier på Estadio de Ceramica. Denne gangen er det et Deportivo i trøbbel som står på motsatt banehalvdel. Bortelaget ligger kun et poeng over nedrykkssonen, og har kun 4 seiere på 15 kamper i år. Alt annet enn seier ville dermed vært en stor nedtur for Valverde&co.
Barcelona ligger for øyeblikket fem poeng foran Valencia på 2.plass, med Atletico Madrid seks poeng bak og Real Madrid hele åtte poeng bak ligalederen. Et Real Madrid-lag som er opptatt i forbindelse med VM for klubblag vil dermed kunne ende oppe hele 14(!) poeng bak ligalederen etter El Clasico med seier i dag.
Nøkkelspillere ute med skader
Skadelisten til Barcelona har denne uken fått et nytt navn påskrevet. Deulofeu er ute i ti dager med en kneskade, og er derfor uaktuell til dagens kamp. I tillegg er Umtiti, Rafinha og Dembele allerede ute. Mascherano, Iniesta og Arda forventes å være tilbake i troppen. Arda starter nok ikke dersom ikke noe helt spesielt skulle skje, og dermed er spørsmålet om Valverde tør å risikere Iniesta og Mascherano.
Fortsatt ubeseiret
Barcelona er fortsatt ubeseiret i La Liga. Hjemmelaget står med hele tolv seiere og tre uavgjorte på de 15 første kampene. I tillegg har de kun sluppet inn syv mål, noe som er en svært imponerende statistikk.
Det er likevel svært lite rom for å gjøre feil. Valencia og Atletico møter begge lag på nedre halvdel av tabellen, og skulle Barcelona snuble i dag vil tittelracet være helt åpent igjen når vi går inn i andre halvdel av sesongen.
Hva? La Liga Santander, 16. serierunde 2017/18
Hvem? FC Barcelona – Deportivo La Coruna
Hvor? Camp Nou, Barcelona
Når? Søndag 17. desember, kl 20.45
Hvordan? Viasport + / Viaplay